Ce ştiri business nu trebuie să ratezi în această dimineaţă – 16.02.2016

Noul impozit pentru restaurante și hoteluri: Din 31 martie, fără opțiuni și favoruri pentru microfirme - Cel mai mare venit obţinut de o persoană fizică: 20 de milioane de lei brut pe an - Senatorii vor să interzică Fiscului să execute silit conturile de campanie ale partidelor - Profit contabil record pentru Banca Transilvania - Ministerul Comunicatiilor continua lupta in instanta pentru suspendarea platii a peste 22 milioane de euro pe licente Microsoft - Schimbare de trend în piaţa auto din România - Cât de ușor returnezi ce cumperi online. Citeşte pe larg revista presei din 16 februarie 2016.
Economica.net - mar, 16 feb. 2016, 05:25
Ce ştiri business nu trebuie să ratezi în această dimineaţă - 16.02.2016

Noul impozit pentru restaurante și hoteluri: Din 31 martie, fără opțiuni și favoruri pentru microfirme – Profit. Restaurantele și hotelurile nu vor avea la dispoziție o perioadă în care să decidă dacă vor să fie impozitate după actualul sistem sau optează pentru impozitul fix pregătit de autorități, iar micile pensiuni, baruri, pizzerii și shaormerii vor rămâne excluse din categoria firmelor care pot plăti noul impozit, deoarece propunerile în favoarea acestora nu au fost acceptate de parlamentari. În plus, cum data programată inițial pentru aplicarea, 1 ianuarie, a fost demult depășită, noul impozit este programat acum, conform ultimelor informații, să fie introdus din 31 martie, dacă întreaga procedură legislativă – avizul ambelor Camere ale Parlamentului, promulgarea proiectului de către președinte și publicarea în Monitorul Oficial – va fi încheiată până atunci.

Cel mai mare venit obţinut de o persoană fizică: 20 de milioane de lei brut pe an – ZF. Cel mai mare venit obţinut de o persoană fizică în 2014 a fost de 19,97 milioane de lei brut (adică circa 1,6 milioane de lei brut pe lună), obţinut în Bucureşti de o persoană cu profesie liberă, categorie în care intră avocaţii, auditorii financiari, consultanţii fiscali, contabilii, farmaciştii, medicii, notarii sau traducătorii.

Senatorii vor să interzică Fiscului să execute silit conturile de campanie ale partidelor – Profit. Senatul va discuta un proiect de lege care interzice Fiscului să execute silit, prin poprire, conturile de campanie electorală aparținând partidelor politice. Același proiect de lege permite partidelor să închirieze sediile aflate în patrimoniul propriu pentru orice tip de activitate. În prezent, închirierea spațiilor este permisă doar pentru conferințe sau acțiuni social-culturale și pentru organizarea birourilor parlamentare.

Banca Transilvania raportează un profit contabil de 2,4 miliarde de lei în 2015, maxim istoric – ZF.

Ministerul Comunicatiilor continua lupta in instanta pentru suspendarea platii a peste 22 milioane de euro pe licente Microsoft – Hotnews.

Inflația: Mai puțin de jumătate din scăderea TVA s-a transmis în prețuri – cursdeguvernare.ro. Potrivit datelor oficiale comunicate de Institutul Național de Statistică, prețurile au scăzut în luna ianuarie 2016 cu 0,78% față de luna anterioară și au ajuns la -2,13% în raport cu aceeași lună a anului precedent. Mărfurile alimentare s-au scumpit cu 0,47% în timp ce mărfurile nealimentare și servciile, beneficiare ale reducerii TVA de la 24% la 20%, s-au ieftinit cu 1,56% și, respectiv, 1,12%. De reținut, însă, aceste scăderi de prețuri au fost departe de potențialul maxim de ieftinire ca urmare a taxelor mai scăzute aplicate de la 1 ianuarie 2016. Acest potențial, dacă întreaga diferență de taxare s-ar fi dus în beneficiul populației, ar fi fost de 3,23%.

Și-a negociat România emigranții în UK? – DIGI24.

Chiriaşii nu se îngrămădesc pe Bulevardul Unirii. Spaţiul fostei reprezentanţe Daewoo, gol de peste trei ani, scos la licitaţie de către stat – ZF.

Cât de ușor returnezi ce cumperi online – Capital.

Schimbare de trend în piaţa auto: vânzările sunt la cel mai înalt nivel din ultimii şapte ani, producţia şi exporturile scârţâie – ZF.

Te-ar mai putea interesa și
Țigările se vor scumpi dramatic și în România. UE vrea să dubleze accizele, nu scapă nici tutunul încălzit
Țigările se vor scumpi dramatic și în România. UE vrea să dubleze accizele, nu scapă nici tutunul încălzit
UE urmează să propună o taxă de vaping la nivelul întregului bloc comunitar, ca parte a unei schimbări a impozitării industriei tutunului, care ar dubla, de asemenea, accizele în statele......
Transport gratuit pentru elevii care studiază în alte localităţi – inițiativă legislativă USR
Transport gratuit pentru elevii care studiază în alte localităţi – inițiativă legislativă USR
Parlamentarii USR anunţă că au depus o iniţiativă legislativă care simplifică şi descentralizează procedurile de ...
Legume și fructe românești în magazine: Casa Unirea a livrat 150 de tone în patru mari rețele de retail
Legume și fructe românești în magazine: Casa Unirea a livrat 150 de tone în patru mari rețele de retail
Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea a livrat peste 150 de tone de legume şi fructe proaspete în reţelele a patru mari ...
Elon Musk: Aş putea face o alternativă la iPhone şi Android
Elon Musk: Aş putea face o alternativă la iPhone şi Android
Noul proprietar Twitter spune că, eventual, ar putea chiar să dezvolte un smartphone care să reprezinte o alternativă ...