Ce ştiri business nu trebuie să ratezi în această dimineaţă – 8.02.2016

Telekom Romania ar putea fi obligată să-și demoleze rețelele instalate pe 70.000 de stâlpi ai Enel Muntenia - Teia Sponte intră în topul milionarilor după vânzarea unui teren grupului Inter IKEA - Scutire de impozit pentru firmele noi de IT - Britanicii de la GSK au pus lacătul la Braşov, unde lucrau 200 de oameni. România pierde prin închiderea Europharm Braşov a doua fabrică de medicamente - Afacerile proprietarului Zara în România, s-au apropiat de 300 mil. €, iar online-ul a adus 7-8%. Citeşte pe larg revista presei din 8 februarie 2016.
Economica.net - lun, 08 feb. 2016, 05:50
Ce ştiri business nu trebuie să ratezi în această dimineaţă - 8.02.2016

Telekom Romania ar putea fi obligată să-și demoleze rețelele instalate pe 70.000 de stâlpi ai Enel Muntenia – Profit. Telekom Romania Communications (fost Romtelecom) ar putea fi obligată să-și demoleze și dezafecteze rețelele de telecomunicații instalate pe 70.000 de stâlpi de joasă tensiune aparținând Enel Distribuție Muntenia, dacă o hotărâre în acest sens a instanței de judecată va rămâne definitivă.

Teia Sponte intră în topul milionarilor după vânzarea unui teren grupului Inter IKEA – Capital. Omul de afaceri Teia Sponte (56 de ani), fost vicepreşedinte al echipei Steaua Bucureşti şi prieten apropiat al lui George Becali, a intrat în topul celor mai bogaţi români, după ce luna trecută a reuşit să vândă terenul de 48 de hectare al fostului IAS Mogoşoaia companiei Vastint România, divizia imobiliară a grupului Inter IKEA, pentru o sumă estimată de Capital la circa 48 mil. euro.

Scutire de impozit pentru firmele noi de IT – DIGI24. Fără impozit pentru venit pentru angajaţii firmelor nou-înfiinţate din IT. Ministrul Comunicaţiilor vrea ca start-upurile să beneficeze şi ele de scutirea de 16% a impozitului pe venit, cum se întâmplă în prezent în cazul companiilor cu activitate, printr-o clarificare a legislaţiei. În prezent, în acest sector sunt angajate peste 100 de mii de persoane.

Britanicii de la GSK au pus lacătul la Braşov, unde lucrau 200 de oameni. România pierde prin închiderea Europharm Braşov a doua fabrică de medicamente – ZF.

Afacerile proprietarului Zara în România, s-au apropiat de 300 mil. €, iar online-ul a adus 7-8% – ZF.

Comerţul tradiţional a pierdut un sfert din magazine după 2008 – ZF.

Paradoxul comerțului exterior românesc: Porumbul, lider la exporturi, dar și la importuri – Capital. România a înregistrat, în perioada ianuarie-octombrie 2015, un uşor excedent în comerţul cu produse agroalimentare, de 70,47 milioane de euro, în scădere cu aproape 86% faţă de nivelul de 496,50 milioane de euro, raportat în perioada similară din 2014, acesta fiind susţinut de exporturile de cereale în ţările Uniunii Europene (UE) şi terţe, potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Bucureştenii vor mai mult spaţiu: A crescut cererea de apartamente cu trei camere – Adevărul.

Datoria României – o evoluție în jurul pragului maxim. Situația în UE și niște concluzii – cursdeguvernare.ro.

Cele mai potrivite domenii în care pot să investească antreprenorii din România în 2016 – adevarulfinanciar.

Te-ar mai putea interesa și
Exporturile Germaniei au crescut in martie, pentru a 11-a lună consecutiv
Exporturile Germaniei au crescut in martie, pentru a 11-a lună consecutiv
Exporturile Germaniei au accelerat neaşteptat în martie, pentru a 11-a lună consecutiv, companiile reuşind să sfideze efectele pandemiei de coronavirus (COVID-19), informează vineri Oficiul......
David Sassoli: Summitul de la Porto este fundamental pentru modelarea perspectivei sociale de redresare a UE
David Sassoli: Summitul de la Porto este fundamental pentru modelarea perspectivei sociale de redresare a UE
Summitul Social european ce are loc vineri şi sâmbătă la Porto este unul "fundamental" pentru ''modelarea perspectivei ...
Numărul de locuri de muncă create în aprilie în SUA, cu mult sub așteptările economiștilor
Numărul de locuri de muncă create în aprilie în SUA, cu mult sub așteptările economiștilor
Numărul locurilor de muncă create de angajatorii americani în aprilie a fost mult sub estimările analiştilor, probabil ...
Klaus Iohannis: Banii destinații revenirii în urma pandemiei vor merge și către pilonul social
Klaus Iohannis: Banii destinații revenirii în urma pandemiei vor merge și către pilonul social
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că pandemia de COVID-19 nu afectează doar sănătatea oamenilor şi economiile, ...