1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Ce surprize pregătesc băncile pentru Crăciun

Mai multe bănci desfăşoară campanii de promovare a creditelor de nevoi personale. Dobânzile au scăzut şi sub 10% în unele cazuri, ceea ce arată că apetitul pentru creditul de consum începe să revină, cel puţin de sărbători

 

29 noi, 2014 | ECONOMICA.net

Băncile din România reîncep să se mişte în zona împrumuturilor de consum. Dobânzile anuale efective au scăzut, în unele cazuri, şi sub 10%, în timp ce liderii sistemului bancar au demarat campanii de promovare a creditului de nevoi personale. „Cele trei bănci mari(nr: BCR, BRD şi Raiffeisen) au desfăşurat mereu astfel de campanii în Decembrie. Cred că doar acum doi ani au lipsit. Totuşi, am observat că în 2014 s-au mişcat ceva mai bine decât anul trecut în privinţa creditelor pentru persoane fizice”, remarcă Anca Bidian, CEO al brokerului Kiwi Finance.

Cele trei bănci, care adună aproape 40% din activele sistemului bancar local, au venit cu oferte tentante la creditul de nevoi personale. Mai mult, Raiffeisen desfăşoară şi o campanie prin care propune propriilor clienţi să îşi refinanţeze creditele la costuri mai avantajoase decât cele iniţiale. Nivelul Dobânzii Anuale Efective propus de Raiffeisen la creditele de refinanţare se situează între 12% şi 14%, în funcţie de suma contractată.

Creditele se dau mai rapid şi cu dobânzi mai mici

În acelaşi timp, BCR insistă pe un pachet de soluţii de finanţare pentru persoane fizice. În centrul ofertei celei mai mari bănci din România nu este un credit de nevoi personale ci un card de credit lansat sub denumirea „ Cardul bun de plată”. Ca şi Raiffeisen, BCR oferă premii în bani noilor clienţi dar şi comisioane şi dobânzi mai mici pentru carduri. BCR propune clienţilor un card de credit cu 0% comision de emitere şi 0% comision de administrare în primul an.

De asemenea, produsul conceput de cea mai mare bancă locală oferă reduceri la achiziţia de combustibil în condiţiile în care clienţii care fac plata în benzinării cu cardul BCR vor primi înapoi 10% din suma consumată. BRD, locul doi în topul după active al băncilor, mizează pe un produs pe care îl are în portofoliu de mai multă vreme. Este vorba despre Creditul Expresso care vine nu doar cu costuri reduse ci şi cu o perioadă de graţie pentru plata ratei de până la trei luni. De asemenea, banca franceză oferă asigurare gratuită pe o perioadă de trei luni. La rândul ei, Banca Transilvania mizează pe un produs clasic. Creditul de nevoi personale Practic BT oferit fără comision de gestiune. Pentru sume de până la 5.000 de lei singurele documente solicitate de bancă sunt actul de identitate şi o adeverinţă de venit.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO