1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

News

Ce ţine în loc lansarea primului operator virtual în 2014. Încă trei firme au depus solicitare la ANCOM

Numărul firmelor care au depus solicitare la Autoritatea Naţională de Reglementare şi Administrare în Comunicaţii pentru a furniza servicii de comunicaţii în regim virtual (MVNO) a ajuns la 27, cu trei mai multe faţă de prima parte a anului.

30 oct, 2013 | ECONOMICA.net

“Până în prezent, 27 de furnizori au notificat Autoritatea cu privire la intenția de a deveni operatori mobili virtuali. Dintre aceştia, 2 operatori, S.C. RUNEX TELECOM S.R.L. şi S.C. "DA" PHONE BRAND S.R.L. au solicitat şi au primit resurse de numerotaţie din domeniul destinat furnizorilor de reţele mobile virtuale prin Planul Naţional de Numerotaţie”, a declarat  Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.

Potrivit acestuia, operatorii mobili virtuali cresc eficiența în utilizarea infrastructurii existente de comunicaţii mobile şi contribuie la intensificarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii mobile.

”Operatorii mobili virtuali pot aduce în piaţa de comunicaţii mobile un plus de inovaţie şi servicii diferite faţă de cele oferite de operatorii cu reţele proprii, pot satisface nevoile unor nişe de consumatori neatinse de ofertele operatorilor clasici şi pot reprezenta un factor de dinamism în beneficiul consumatorilor care vor avea de ales între mai multe oferte de servicii. Apariţia operatorilor mobili virtuali pe piaţa din România ar putea aduce beneficii şi pentru operatorii de reţele care vor putea astfel să vândă trafic către operatorii virtuali fără costurile asociate atragerii de clienţi pe piaţa cu amănuntul, folosindu-şi astfel reţelele la capacitatea maximă”, a declarat Marinescu.

2K Telecom, Cosmote şi RCS&RDS au acceptat prin câştigarea noilor licenţe că urmează să intre în vigoare în aprilie 2014 că vor găzdui operatori virtuali (MVNO). Când vom avea pe piaţă un astfel de operator nu se ştie.

“ANCOM a făcut numeroase demersuri pentru a facilita apariţia pe piaţa din România a operatorilor mobili virtuali. Astfel Autoritatea deschis un domeniu de numerotaţie pentru servicii de comunicaţii electronice furnizate la puncte mobile pentru furnizorii de reţele mobile virtuale. Contextul şi premisele au fost aşadar create, apariţia unei oferte comerciale a unui MVNO fiind acum condiţionată doar de evoluţia negocierilor dintre operatori şi cei interesaţi” a mai spus preşedintele ANCOM.

Odată cu intrarea unui operator virtual pe reţeaua unui operator tradiţional traficul creşte, iar clienţii ar putea fi afectaţi de greutatea cu care va merge reţeaua. Ce trebuie să facă operatorii?

“Găzduirea unui operator mobil virtual presupune automat o creştere a traficului în reţeaua operatorului mobil tradiţional care trebuie să ia toate măsurile necesare în vederea calibrării capacităţii reţelei”, a mai spus Marinescu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO