Ce trebuie să ştii înainte să joci la pariuri sportive online

Pariurile sportive reprezintă o variantă interesantă de distracție și de petrecere a timpului liber, cu atât mai mult cu cât în ziua de astăzi ele sunt ușor accesibile pentru oricine, direct pe internet. Nu trebuie să ai experiență în acest domeniu, fiindcă platformele de pariuri sunt intuitive, moderne și ușor de utilizat.
Ion Dobreanu - vin, 21 apr. 2023, 10:58
Ce trebuie să ştii înainte să joci la pariuri sportive online

Totuși, înainte de a începe distracția la pariuri pe internet, trebuie să ții cont de câteva lucruri esențiale, astfel încât să joci în deplină siguranță, legalitate și să beneficiezi de cea mai bună experiență posibilă. Tocmai despre asta îți voi vorbi în rândurile de mai jos, acolo unde vei afla o mulțime de lucruri utile pe care trebuie să le ai în vedere când vrei să începi să pariezi online.

1. Alege doar case de pariuri online cu licență

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, prescurtat ONJN este instituția Statului care se ocupă de reglementarea și autorizarea jocurilor de noroc.

Încă de la intrarea ei în funcțiune, adică din a doua parte a anului 2015, aceasta a impus anumite reguli clare privind atât organizatorii de jocuri de noroc (platformele de pariuri și cazino online), cât și clienții care participă în cadrul acestor jocuri.

În ceea ce-i privește pe aceștia din urmă, adică pe jucători, ei sunt obligați prin lege să își deschidă cont și să parieze numai în cadrul acelor case de pariuri licențiate și autorizate. În caz contrar, nu numai că riscă o amendă de până la 10.000 lei din partea ONJN, însă se expun și unor riscuri mari, precum pierderea banilor depozitați, blocarea conturilor și altele.

Așadar, este esențial ca, în primul rând, atunci când vrei să pariezi pe internet să te îndrepți numai către agenții cu licență ONJN. Poți afla simplu și rapid dacă un site este licențiat, având la dispoziție următoarele două variante:

trebuie să găsești pe site-ul agenției de pariuri numărul licenței ONJN, data obținerii ei și data de valabilitate

poți verifica și pe site-ul ONJN lista “albă” cu operatorii licențiați și să verifici dacă site-ul care te interesează se regăsește acolo.

2. Completează atent și corect formularul de înscriere

După ce ai ales o agenție de pariuri cu licență, următorul pas este să te înscrii pe site. Pentru a-ți putea face cont însă, trebuie să îndeplinești două criterii de bază și anume să fii o persoană majoră (să ai minim 18 ani împliniți) și să locuiești în țară.

Deschiderea contului se rezumă la completarea unui formular. În cadrul acestuia va trebui să specifici mai multe informații personale și informații legate de contul tău, precum numele tău complet, adresa, data nașterii, CNP și altele.
Este extrem de important să completezi cu maximă atenție acest formular și să introduci informații reale și corecte. Nu încerca în niciun fel să utilizezi datele altei persoane sau informații fictive, pentru că în acest fel, la un moment dat contul îți va fi blocat și vei pierde accesul la platforma de joc.

De asemenea, nu îți deschide mai multe conturi pe același nume, aceeași adresă/adresă IP/gospodărie, fiindcă riști ca toate acestea să fie blocate.

3. Verifică-ți contul în timp util

După ce îți vei deschide cont într-o agenție de pariuri licențiată vei putea începe distracția propriu-zisă. Trebuie să știi însă că, la un moment dat, va fi obligatoriu să îți și verifici contul creat. Mai exact, acest lucru va trebui să îl realizezi în cel mult 30 de zile de la prima depunere sau în termen de 6 luni de la înscrierea pe site, dacă nu ai efectuat niciun depozit.

Verificarea contului nu doar că este obligatorie prin lege, însă în urma ei vei obține și câteva avantaje importante – vei putea efectua depuneri nelimitate, vei putea solicita retrageri și uneori vei primi chiar și diverse recompense.
Va trebui să îți verifici, pe rând, identitatea, metoda de plată utilizată la depunere și adresa, însă aceasta din urmă nu este întotdeauna solicitată de către agențiile de pariuri.

4. Depune bani numai prin metode de plată care îți aparțin

Un lucru foarte important pe care trebuie să îl ai în vedere dacă ești un jucător începător la pariuri online este legat de depunerea de bani în contul tău de joc. Trebuie să îți alimentezi contul folosind numai metode de plată care îți aparțin (care sunt pe numele tău).

Este complet interzis să folosești, de exemplu, cardul altei persoane, fiindcă în acest fel practic îți vei bloca contul, deoarece nu îl vei putea verifica. De asemenea, eventualii bani din cadrul contului de joc vor fi practic pierduți, pentru că nu îi vei putea retrage.

Pe scurt, pentru a nu întâmpina asemenea probleme, numele deținătorului metodei de plată utilizată la depunere trebuie să coincidă cu numele înscris pe formularul de înregistrare pe site.

5. Taxe la depuneri și retrageri

O informație utilă pe care trebuie să o cunoască orice jucător începător la pariurile sportive online este reprezentată de taxele și comisioanele ce trebuiesc plătite pe aceste platforme. Nu trebuie să îți faci griji în această privință, fiindcă toate taxele sunt oprite automat de către agențiile de pariuri, însă este important să cunoști care sunt acestea.

Pentru fiecare depunere ți se va opri o taxă de 2% din suma depozitată, în timp ce retragerile sunt impozitate și ele. Pragurile de impozit diferă în funcție de valoarea retragerii, însă trebuie să știi că retragerile de până la 10.000 lei sunt taxate cu 3%.

Unele case de pariuri online scutesc clienții de plata taxei la depunere, care este suportată practic de către agenție, însă nu există foarte multe astfel de situații.

În concluzie, ai putut afla din cadrul acestui articol 5 lucruri extrem de importante privind pariurile sportive online. Orice jucător începător la agențiile de pariuri de pe internet trebuie să cunoască aceste aspecte, fiindcă în acest fel se va putea distra în cele mai bune condiții și se va bucura cu adevărat de toate beneficiile oferite de aceste platforme de gambling.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...