Ce vacanţe caută românii în străinătate

Majoritatea românilor care vor să meargă vara în vacanţe în străinătate caută oferte de 250-300 de euro pentru sejururi de o săptămână, dar sunt dispuşi să plătească până la 400 de euro dacă găsesc un pachet turistic atractiv, potrivit unui studiu al portalului de turism Vola.ro.
Economica.net - joi, 29 mai 2014, 10:40
Ce vacanţe caută românii în străinătate

‘Peste 70% dintre românii care vor să plece într-o vacanţă de vară de o săptămână în străinătate caută pachete care costă 250-300 de euro (incluzând cazare şi transport cu avionul), 25% au un buget de 300 -400 de euro, iar restul de 5 % sunt dispuşi să plătească chiar şi 1.000 de euro pentru o vacanţă’, arată studiul citat.

Potrivit Ioanei Bălănescu, manager Turism Vola.ro, mulţi români vor, iniţial, să plătească 250-300 de euro pe o vacanţă, din cauza veniturilor scăzute, dar dacă găsesc oferte care să îi încânte, sunt dispuşi să facă sacrificii şi să aloce până la 400 de euro. 

Cele mai ieftine pachete de o săptămână, incluzând cazare, zbor cu avionul şi asigurare medicală, pot fi cumpărate în Grecia (de la 294 euro/persoană), Turcia (de la 325 euro/persoană), Italia (de la 434 euro/persoană), Spania (de la 452 euro/persoană) şi Portugalia (de la 641 euro/persoană). Preţurile sunt calculate pentru un adult cu cazare în cameră dublă.

‘Cu toate acestea, există o categorie de români care preferă destinaţiile mai scumpe. Cererea pentru Dubai a crescut chiar dacă destinaţia nu este printre cele mai ieftine. Dar şi aici avem oferte speciale, unde un pachet costă chiar şi de la 315 euro/persoană’, a mai spus Ioana Bălănescu.

Vânzările de pachete turistice ale Vola.ro au crescut, în 2013, cu 92% faţă de 2012, iar pentru 2014 este estimată o creştere semnificativă.

Pe de altă parte, studiul arată că, pentru perioada de vară, românii se orientează mai mult către pachetele de 7 zile şi se observă o scădere a city-break-urilor cu până la 40%. Totodată, în timp ce la city break-uri cererile vin din partea cuplurilor, vacanţele sunt căutate mai mult de familii.

Destinaţiile preferate pentru vacanţe de vară sunt, în acest an, potrivit rezervărilor: Roma, Paris, Istanbul, Barcelona, Londra şi Creta. Comparativ, la biletele de avion care nu includ şi un sejur de şapte zile, tot pentru perioada verii, cele mai multe cereri sunt pentru destinaţii precum Londra, Barcelona, Madrid, Roma, Paris sau Viena.

Vola.ro, cu afaceri de peste 25 de milioane de euro, este cea mai mare agenţie de turism online din România.

Te-ar mai putea interesa și
Pilonul II a recuperat deja peste jumătate din scăderile din 2022. Activele au ajuns la 92,4 miliarde de lei
Pilonul II a recuperat deja peste jumătate din scăderile din 2022. Activele au ajuns la 92,4 miliarde de lei
Valoarea sumelor acumulate în Pilonul II de pensii private obligatorii a recuperat în mai puţin de două luni peste jumătate din scăderile din anul 2022, pe fondul îmbunătăţirii cotaţiilor......
Cărbune România – Importurile au crescut cu 22,2%, în primul semestru din 2022. Producţia urcat cu 1%, conform datelor INS
Cărbune România – Importurile au crescut cu 22,2%, în primul semestru din 2022. Producţia urcat cu 1%, conform ...
Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele şase luni din 2022, 1,459 milioane de tone echivalent petrol, ...
AEI: Preţurile electricităţii şi gazelor vor atinge în această iarnă valori nemaiîntâlnite
AEI: Preţurile electricităţii şi gazelor vor atinge în această iarnă valori nemaiîntâlnite
Preţurile gazelor şi, implicit, ale electricităţii vor atinge în această iarnă valori nemaiîntâlnite şi foarte ...
CFR Infrastructură Cluj a primit oferte de la Drum Asfalt pentru lucrări de tip Quick Wins, între Jibou și Carei
CFR Infrastructură Cluj a primit oferte de la Drum Asfalt pentru lucrări de tip Quick Wins, între Jibou și Carei
Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj a deschis ofertele depuse la procedura de licitație publică pentru ”Proiecte ...