Ce vacanțe caută turiștii români în exterior și cei străini în România

În vara 2019, agenția de turism Paralela 45 are programate peste 54 de curse chartere și sejururi cu Turcia, Grecia, Spania, Egipt și Tunisia ca principale destinații, iar Egipt și Tunisia sunt destinațiile noi lansate în 2019. Sejururile Paralela 45 includ Italia, Cipru și Portugalia. Cocktail Holidays are cam aceleași destinații pentru chartere, plus sejururi cu curse de linie la Lisabona, Costa Brava, Larnaca și Palma de Mallorca.
Răzvan Zamfir - Dum, 16 iun. 2019, 05:07
Ce vacanțe caută turiștii români în exterior și cei străini în România

„Într-un top 3 al celor mai solicitate destinații primul loc este ocupat, bineînțeles, de Antalya. Prețurile pentru un sejur de 7 nopți pornesc în acest moment de la 491 euro/persoană. Locul doi revine vacanțelor în Creta, zona Heraklion, unde pentru un sejur de 7 nopți tarifele pornesc acum de la 319 euro/persoană, iar locul 3 revine exoticului Tenerife. Pentru un sejur de 7 nopti tarifele pornesc în acest moment de la 644 euro/ persoană”, spune Dan Dumitru, director de marketing al Paralela 45. 

Potrivit lui Dumitru, destinația pe care turiștii au ales-o pentru relaxare luxury este Thailanda, la fel ca anul trecut. Până în acest moment, cea mai scumpă vacanță a fost un sejur pentru 2 persoane în Phuket, pentru care turiștii au plătit 10.000 de euro pentru 7 nopți de cazare într-un hotel de 5* în vilă privată cu piscină. 

„În acest sezon, peste 210.000 de turisti vor merge într-o vacanță în străinătate, optând pentru pachetele charter, sejururi individuale, circuite turistice în cele peste 180 de programe pe care le avem în ofertă, croaziere și city break-uri”, continuă Dan Dumitru. 

Paralela 45 face incoming de 23 ani pe piețele vorbitoare de rusă, maghiară, germană, franceză, am reușit să atragem turiștii din SUA și, bineînțeles, alte țări europene. Peste 5.000 de turiști străini au achiziționat anul acesta vacanțe de la Paralela 45 fiind atrași de circuitele ce vizează mănăstirile și frumusețea Moldovei, zona încărcată de istorie și frumusețe natură a Transilvaniei sau ecoturismul în Delta Dunării.

Top trei destinații pentru Cocktail Holidays

Potrivit Mariei Goicea, director de marketing al Cocktail Holidays, Antalya  este în continuare căutată de familiile cu copii datorită facilităților oferite, dar și datorită diverselor posibilități de petrecere a timpului.

Pe locul doi se află Tenerife, destinație din ce în ce mai căutată de turiștii români, iar pe locul trei Mykonos, cunoscută pentru distracție, plaje late cu nisip auriu, shopping, dar și pentru tradiționalele taverne cu mâncăruri grecești. 

Agenția lucrează în prezent la finalizarea pachetelor pentru Sharmel Sheikh (Egipt). 

„Turiștii care au ales destinațiile Cocktail Holidays s-au orientat în special spre hoteluri de patru și cinci stele, hotelurile noi, cu all inclusive ori pe cele cu facilități SPA. Cea mai scumpă vacanță este în Seychelles, în luna august, 10 nopți la HotelKempinski Seychelles, la un tariff de 6.810 euro/3 persoane. Până în acest moment peste 19.000 de turiști au ales să își rezerve vacanța prin Cocktail Holidays. Până la sfârșitul anului sperăm că numărul acestora se va dubla, mai ales că începe vara, iar ofertele e tip last minute vor fi din ce în ce mai multe”, susține Maria Goicea. 

Compania oferă clienților de incoming oferte construite în funcție de specificul fiecărei cereri, pornesc de la oferirea consultanței ample și îndrumării explicative pentru destinația România astfel ca împreună cu partenerii să realizeze un program conform așteptărilor turiștilor.

„Adesea pachetele noastre sunt tururi combinate România plus una din țările învecinate, mai ales că mulți dintre oaspeții noștri vin de foarte departe și doresc să viziteze mai multe țări într-o vacanță. Programele pot fi de interes general, tematice (folclor, istorie, monumente UNESCO, natură, religie, gastronomie, degustări de vinuri, zone turistice, evenimente culturale locale etc.) sau de relaxare, inclusiv tratamente balneare”, susține Maria Goicea.

 Potrivit acesteia, agenția a avut grupuri de pe toate continentele, din SUA, Spania, Cipru, Indonezia, Cehia, Turcia, Iordania. Anul acesta deja a primit oaspeți din Indonezia și Grecia și așteptăm grupuri din SUA, Iordania și din nou Indonezia.

La nivelul întregii țări, datele INS aratau la finalul anului 2,8 milioane de turiști străini, foarte puțini, în comparație cu circa patru milioane doar în Budapesta sau circa opt milioane în Praga, iar cifra de 2,8 milioane include și turiștii de business veniți în România pentru evenimente, conferințe, seminarii și nu pentru vacanță.

Te-ar mai putea interesa și
Pensiile din decembrie nu vor întârzia din cauza zilelor libere, dar în ianuarie cele plătite în numerar vor veni  cu o zi-două întârziere
Pensiile din decembrie nu vor întârzia din cauza zilelor libere, dar în ianuarie cele plătite în numerar vor veni  ...
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că Poşta Română va lucra în data de 2 decembrie, pentru a face plăţile în ceea ce priveşte pensiile, astfel încât, până la 15 decembrie, toate......
Se schimbă toate facturile de energie electrică. Va fi un singur tip pentru toți clienții casnici, cum arată
Se schimbă toate facturile de energie electrică. Va fi un singur tip pentru toți clienții casnici, cum arată
Noul regulament de furnizare a energiei electrice vine cu noutăți importante referitoare și la facturi. Toate facturile ...
BMW a prezentat „cel mai exclusivist model produs vreodată” de divizia M GmbH
BMW a prezentat „cel mai exclusivist model produs vreodată” de divizia M GmbH
Noul BMW 3.0 CSL pune la dispoziția șoferului 560 CP, un record pentru modelele cu şase cilindri în linie, și un cuplu ...
Criza de muncitori calificați ar putea să ducă la o încetinire a tranziției Germaniei către energii regenerabile – studiu
Criza de muncitori calificați ar putea să ducă la o încetinire a tranziției Germaniei către energii regenerabile – ...
Criza de lucrători calificaţi ameninţă să încetinească tranziţia Germaniei la energii regenerabile, indică un studiu ...