Ce vor americanii de la Trump? – sondaj

Sistemul asigurărilor de sănătate este problema numărul unu pe care americanii vor ca noul lor președinte, republicanul Donald Trump, să o abordeze la începutul mandatului său, reiese dintr-un sondaj Reuters/Ipsos publicat la sfârșitul acestei săptămâni. Conform cercetării, tema imigrației, unul din punctele forte ale campaniei lui Trump, este abia pe poziția a treia.
Economica.net - sâm, 19 nov. 2016, 13:48
Ce vor americanii de la Trump? - sondaj

În jur de 21% dintre americanii chestionați spun că așteaptă ca Donald Trump să abordeze, în primele 100 de zile ale mandatului său, asigurările de sănătate. Reuters notează că pare a fi un semnal de respingere a reformei Obamacare, implementată de președintele democrat în 2010. Un alt sondaj însă, făcut de Kaiser Health Tracking Poll și preluat de News.ro arată că, deși americanii vor medicamente mai ieftine și acces la mai multe spitale și medici, doar 37% doresc anularea Obamacare.

Pe locul al doilea în preocupările americanilor este chestiunea locurilor de muncă: 16% dintre respondenți o văd drept prioritate.
Imigrația, una din temele în jurul căreia Donald Trump și-a axat discursul, este văzută ca prioritate absolută de 14% din americani, în vreme ce 11% cred că Trump va trebui să se ocupe în primul rând de relațiile interrasiale.

În fine, potrivit rezultatelor cercetării, americanii cred că noul președinte va fi benefic pentru veterani, persoanele în vârstă, clasa mijlocie și…corporațiilor. În egală măsură, se crede că Donald Trump va dăuna minorităților, inclusiv sexuale, femeilor și oamenilor săraci.

Sondajul a fost făcut în toate statele amerciane, pe un eșantion de 1.728 de adulți și are o marjă de eroare de plus-minus 3%. Donald Trump se va instala la Casa Albă anul viitor, pe 20 ianuarie.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Duminică – întâlnire de lucru a premierului cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei. Ciucă: Voi dispune măsurile ce se impun
Duminică – întâlnire de lucru a premierului cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei. Ciucă: Voi dispune ...
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică o întâlnire de lucru, la Palatul Victoria, cu principalii responsabili ai gestionării ...
Grindeanu: Încercăm relocarea utilităţilor la Podul peste Dunăre, pentru fi dat în folosinţă la finalul lui 2022
Grindeanu: Încercăm relocarea utilităţilor la Podul peste Dunăre, pentru fi dat în folosinţă la finalul lui 2022
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, a declarat, sâmbătă, după o vizită pe ...
Marea Britanie impune testarea înainte de intrarea în ţară pentru toţi călătorii, inclusiv cei vaccinaţi
Marea Britanie impune testarea înainte de intrarea în ţară pentru toţi călătorii, inclusiv cei vaccinaţi
Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a decis sâmbătă că toate persoanele care intră în ţară trebuie ...