Cea mai bună ofertă de dividend la SIF Banat Crişana corespunde celei mai pesimiste aşteptări

Cea mai generoasă ofertă de dividend a adminitratorilor SIF Banat-Crişana (SIF1) este de 0,12 lei / acţiune, potrivit propunerilor  făcute acţionarilor care se vor aduna în 23 aprilie. Celelelalte două  variante de dividend sunt: 0,04 lei / acţiune şi 0 (zero).
Adrian N. Ionescu - joi, 28 feb. 2013, 10:34
Cea mai bună ofertă de dividend la SIF Banat Crişana corespunde celei mai pesimiste aşteptări

Cel mai mare dividend presupune un randament de 9,1%, calculat cu preţul cel mai recent al acţiunii SIF Banat Crişana (SIF1) de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Acţiunea SIF1 este în scădere cu 1,28% la jumătatea sesiunii de tranzacţionare, în opoziţie cu tendinţa pieţei.

Oferta noii conduceri a  SIF Banat Crişana (SIF1) se înscrie în politica de administrare de dezvoltare a companiei, promisă de preşedintele Dragoş Bîlteanu, după preluarea şefiei de la Ioan Cuzman, liderul SIF1 de la înfiinţarea sa.

Propunerile consiliului de administraţie corespund distribuţiei a 65%, respectiv 22%  din profitul net de 100,5 milioane de lei, înregistrat în 2012.

Restul de peste 36, respectiv de aproape 79 de milioane de lei, sau chiar profitul integral ar urma  să rămână societăţii pentru finanţarea investiţiilor.

Dividendul cel mai mare propus este cu 20% superior celui dat anul trecut (0,1 lei/acţiune), când compania a distribuit  87% din profitul net raportat în 2011, adică 54,8 de milioane de lei.

Cea mai generoasă ofertă a administratorilor SIF1 se plasează la nivelul celei mai pesimiste estimări , aparţinând BCR, dintre cele emise de analiştii consultaţi ieri le-au de ECONOMICA.NET.

Randamentul mediu rezultat din estimările analiştilor se ridica la 11,1%.

Mai multe detalii în:

Goana după cele mai profitabile dividende. Care sunt estimările brokerilor

Măsura profitabilităţii

Dividendele sunt cu atât mai profitabile cu cât sunt mai mari, desigur, dar mai ales dacă sunt „cumpărate“ la preţuri cât mai mici, odată cu acţiunile companiilor care urmează să le distribuie.

Astfel că investitorii şi brokerii lor calculează randamentul dividendului unei companii, raportând valoarea (estimată sau oficială) a acestuia, la preţul pe acţiune.
Apoi randamentul dividendului se compară, de obicei, cu rata medie a dobânzii la depozitele pe un an (circa 6%), chiar dacă doar investitorii de portofoliu pe termen lung îşi ţin blocaţi banii un an întreg  în aceleaşi acţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Alina Gorghiu: PNL spune nu taxei pe marile companii cerută de PSD
Alina Gorghiu: PNL spune nu taxei pe marile companii cerută de PSD
Vicepreşedintele liberalilor Alina Gorghiu transmite că PNL se opune taxei pe marile companii propusă de PSD, punctând că orice modificare în politica fiscală trebuie bine cântărită, nu......
Rusia vrea să-și crească exporturile de motorină în februarie, în ciuda embargoului și a plafonării prețurilor
Rusia vrea să-și crească exporturile de motorină în februarie, în ciuda embargoului și a plafonării prețurilor
Rusia intenţionează să îşi majoreze exporturile de motorină în februarie, în pofida embargoului impus de Uniunea ...
MIPE acordă 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor pentru ajutarea refugiaților din Ucraina
MIPE acordă 100 de milioane de euro din fonduri europene pentru decontarea cheltuielilor pentru ajutarea refugiaților din ...
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) lansează luni, 6 februarie, apelul pentru decontarea cheltuielilor ...
Un autocar care transporta români în Italia s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane și-au pierdut viața
Un autocar care transporta români în Italia s-a răsturnat în Slovenia. Trei persoane și-au pierdut viața
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat vineri seară că trei români aflaţi în autocarul implicat în accidentul ...