1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Finanţe şi bănci

Cea mai mare bancă din SUA, JPMorgan, ar putea accelera reducerea costurilor

Directorul financiar al JPMorgan Chase & Co, Marianne Lake, a anunţat vineri că, în funcţie de condiţiile de pe piaţă, "ar putea exista o accelerare" a reducerilor de costuri anunţate anterior de cea mai mare bancă din SUA după active, transmite Reuters.

12 iul, 2013 | ECONOMICA.net

În februarie, JPMorgan anunţa că intenţionează să renunţe la 17.000 de angajaţi până la sfârşitul lui 2014, aproximativ 6,6% din forţa sa de muncă. Majoritatea concedierilor vor fi efectuate la diviziile de credite ipotecare şi de retail.

Marianne Lake a explicat că JPMorgan rămâne în grafic pentru îndeplinirea obiectivelor, dar "ţinând cont de ce se întâmplă pe pieţe, ar putea exista o accelerare".

Profitul net al băncii americane a crescut la 6,50 miliarde de dolari, sau 1,60 dolari pe acţiune, de la 4,96 miliarde de dolari, sau 1,21 dolari pe acţiune în perioada similară din 2012. Analiştii se aşteptau la un câştig de 1,44 dolari pe acţiune.

Acţiunile JPMorgan, care au crescut vineri cu 0,6%, la 55,48 dolari în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a bursei de la New York, au înregistrat anul acesta un avans de 25%, datorită sporirii încrederii că economia SUA se îndreaptă spre o redresare solidă.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO