1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Cea mai mare combină din lume ajunge în România. Trei fermieri vor deja să o cumpere - FOTO şi VIDEO

New Holland, unul dintre cei mai mari producători de utilaje agricole din lume, a lansat pe piață cea mai mare combină din lume- modelul CR 10.90, cu care fermierii au reușit la mijlocul lunii octombrie să stabilească un nou record mondial în materie de recoltare. Acest utilaj ar putea ajunge de anul viitor și la noi în țară după ce trei agricultori din România și-au manifestat deja interesul pentru această combină.

02 noi, 2014 | Agrointeligenta

Deși se vorbește că agricultura românească este cu mult în urma celei europene în materie de tehnologizare și de utilaje folosite. Există fermieri, în special cei foarte mari, care an de an cumpără utilaje noi, unele dintre ele fiind chiar ultimele apariții pe piață, scrie agrointeligenta.ro.

Florin Neacșu, directorul NHR Agropartners, a spus pentru Agrointeligența că anul acesta a fost foarte bun pentru ei, reușind vânzări peste așteptări, printre acestea și mai multe exemplare din combina CR 90.90 T4 cea care deținea recordul pentru cea mai mare cantitate de cereale recoltate în opt ore – 551 tone.  ”Atunci când am adus-o în țară nu ne așteptam să vindem, dar am fost surprinși. Avem în România fermieri care își doresc să dețină cea mai mare și cea mai tare utilaj de pe piață și sunt dispuși să plătească pentru asta”, a spus reprezentantul NHR. Noua mașină a câștigat premiul pentru motorul anului 2014, are o putere de 652 CP și o capacitate de 14.500 de litri pentru cereale. Prețul de catalog al noului model de combină este de 550.000 de euro.

 

În luna octombrie, New Holland a stabilit un nou record în ceea ce privește recoltarea. Aceștia au reușit cu noua combină CR 10.90, cea mai puternică aflată pe piaţă să recolteze 800 de tone de grâu în opt ore. Florin Neacșu a dezvăluit pentru Agrointeligența că sunt deja fermieri din țara noastră care s-au interesat de acest utilaj și se așteaptă ca în primăvara anului viitor, atunci când va ajunge în România să vândă mai multe bucăți. ”Așa cum spuneam, sunt fermieri care doresc să aibă tot ce e mai bun pe piață de aceea anul viitor estimăm că vom vinde două, trei exemplare din cea mai nouă deținătoare a recordului mondial CR 10.90”, a spus Neacșu.

Citeşte mai mult despre cea mai mare combină din lume pe Agrointel.ro

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO