1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Cea mai mare fuziune a brokerilor de la Bursă a fost ratată. BT Securities nu o mai vrea

Casa de brokeraj a Grupului Băncii Transilvania, BT Securities, a comunicat rivalei sale, SSIF Broker Cluj Napoca, că nu mai este interesată de proiectul fuziunii dintre cele două, care se conturase anul trecut. A fost ratată, astfel, cea mai mare fuziune de pe scena Bursei de Valori Bucureşti.

05 noi, 2014 | | ECONOMICA.net

SSIF Broker Cluj Napoca (BRK) "a solicitat BT Securities o informare cu privire la demersurile realizate cu privire la proiectul unei fuziuni, iar la data de 3 noiembrie, BT Securities a răspuns solicitării, informându-ne că nu s-au mai întreprins în ultima perioadă demersuri referitoare la acest proiect, deoarece acest proiect nu mai este de actualitate pentru societate", potrivit unui raport trimis de SSIF Broker la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

O eventuală fuziune dintre cele două case de brokeraj ar fi propulsat noua companie pe locul al cincilea în topul intermediarilor de la BVB. Sunt cele mai mari firme de brokeraj din Transilvania şi sunt în TOP 10 după valoarea tranzacţiilor intermediate pe primele 10 luni ale anului 2014.

Broker Cluj Napoca (BRK) este singurul intermediar la Bursă care este listat la cota acesteia şi unde este evaluată, astfel, la peste 40 de milioane de lei, conform unui preţ de 0,12 lei / acţiune.

„Ca urmare a acestei informări, considerăm închis acest proiect, urmând să ne continuăm proiectele aflate în derulare la nivelul SSIF Broker S.A. Astfel, vom continua dezvoltarea de produse noi care să ofere clienţilor atât posibilitatea de a valorifica oportunităţile oferite de piaţă cât şi protecţia la risc pe care investitorii şi-o doresc”, se spune în raportul BRK.

De asemenea Broker Cluj  (BRK) va trebui să reia dezvoltarea unei reţele de vânzări „care să promoveze serviciile şi produsele oferite, având în vedere totodată optimizarea proceselor la nivel de societate. SSIF Broker SA este interesată în continuare de creşterea cotei de piaţă atât prin furnizarea de produse noi cât şi prin eventuale fuziuni şi achiziţii, urmând să informăm publicul şi instituţiile pieţei cu privire la orice demers în acest sens”.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO