Cea mai mare ofertă publică a unei bănci în SUA din ultimii 15 ani: RBS vrea să obţină 3,5 mld. dolari

Citizens Financial Group, subsidiara din SUA a Royal Bank of Scotland Group Plc (RBS), vrea să obţină 3,5 miliarde de dolari din cea mai mare ofertă publică iniţială a unei bănci în SUA, de la listarea Goldman Sachs Group, în 1999, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mar, 09 sept. 2014, 06:34
Cea mai mare ofertă publică a unei bănci în SUA din ultimii 15 ani: RBS vrea să obţină 3,5 mld. dolari

Cel mai mare grup bancar britanic, RBS, intenţionează să vândă la bursa de la New York 140 milioane de acţiuni sau aproximativ 25% din Citizens Bank, la un preţ cuprins între 23 şi 25 de dolari. Citizens este evaluată la 14 miliarde de dolari.

Anul trecut, RBS a anunţat că intenţionează să vândă 20-25% din acţiunile subsidiarei sale din SUA până la sfârşitul lui 2014, deoarece grupul britanic se confruntă cu presiuni din partea autorităţilor de reglementare pentru a-şi majora capitalul şi a vinde activele care nu sunt de bază.

Citizens are active de 130,3 miliarde de dolari, peste cinci milioane de clienţi şi peste 1.200 de filiale din 11 state.

În 1988, banca britanică a achiziţionat Citizens pentru 440 milioane de dolari şi a transformat-o într-una din cele mai mari bănci regionale din SUA.

RBS, deţinută în proporţie de 80% de guvernul britanic, a anunţat recent că profitul său aproape s-a dublat în primul semestru din 2014, iar reducerile de costuri de un miliard de lire sterline vor fi îndeplinite anul acesta.

Banca britanică a înregistrat un profit înainte de taxe de 2,65 miliarde de lire sterline în perioada ianuarie – iunie 2014, faţă de 1,37 miliarde de lire sterline în primul semestru din 2013, depăşind estimările analiştilor, care se aşteptau la un câştig de 200 de milioane de lire sterline.

Directorul general al RBS, Ross McEwan, a declarat că banca a beneficiat de îmbunătăţirea economiei şi de sporirea încrederii consumatorilor şi a oamenilor de afaceri.

La 30 iunie 2014, indicele de adecvare Tier 1 al RBS se situa la 10,1%, faţă de 9,4% în 30 martie 2014. Banca are ca obiectiv un indice Tier 1 de 11% până la sfârşitul lui 2015 şi de cel puţin 12% până la sfârşitul lui 2016.

Guvernul Marii Britanii a cheltuit peste 66 de miliarde de lire sterline (106 miliarde de dolari) pentru a salva Royal Bank of Scotland Group şi Lloyds Banking Group în timpul crizei financiare din 2008.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...