1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

News

Cea mai mare vină în cazul bebeluşilor din Argeş revine MS şi DSPA, consideră românii - Sondaj INSCOP

Românii consideră că vina cea mai mare pentru cele întâmplate în cazul bebeluşilor din Argeş revine, în ordine, Ministerului Sănătăţii (19%), Direcţiei de Sănătate Publică Argeş (18,6%) şi spitalelor din judeţ (16,8%), relevă un sondaj realizat de INSCOP Research.

05 apr, 2016 | Agerpres

Potrivit sursei citate, 92,6% dintre români au auzit despre despre îmbolnăvirea copiilor/bebeluşilor din judeţul Argeş cu bacteria E.coli (sindromul hemolitic-uremic), în timp ce 5,3% declară că nu au auzit despre acest caz. Procentul nonrăspunsurilor este de 2,1%.

Sondajul mai relevă că 19% dintre români consideră că vina cea mai mare pentru cele întâmplate în cazul bebeluşilor o poartă Ministerul Sănătăţii, 18,6% sunt de părere că de vină este în primul rând Direcţia de Sănătate Publică Argeş şi 16,8% spitalele din judeţ.

De asemenea, 8,7% dintre respondenţi consideră că vina principală aparţine firmei producătoare de lactate din Argeş, 7,6% părinţilor bebeluşilor, iar 4,3% Guvernului. Sondajul mai arată că 2,4% dintre români aleg varianta 'altcineva', 0,9% indică spitalele din Bucureşti şi 0,4% Ministerul Agriculturii, iar 21,3% dintre respondenţi nu ştiu sau nu răspund la întrebare.

Barometrul a fost realizat de INSCOP Research la comanda 'Adevărul' în perioada 21 - 28 martie. Volumul eşantionului a fost de 1.063 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia majoră a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO