Cea mai nouă staţiune de schi din România e gata să deschidă sezonul

Complexul de agrement pentru schi din staţiunea Slănic Moldova, investiţie realizată în premieră pentru judeţul Bacău, este gata să-i primească pe primii turişti pasionaţi de acest sport.
Economica.net - sâm, 13 dec. 2014, 15:34
Cea mai nouă staţiune de schi din România e gata să deschidă sezonul

‘Instalaţiile de telescaun, de zăpadă artificială şi iluminat nocturn, precum şi celelalte utilaje ori echipamente din dotare au fost verificate la amănunt. Şi tarifele pentru folosirea telescaunului au fost calculate şi aprobate. Practic, au fost analizate toate detaliile tehnice şi organizatorice, astfel că pârtia de schi să se prezinte în cele mai bune condiţii la deschiderea sezonului. A căzut şi prima zăpadă. Cum stratul e deocamdată prea subţire, aşteptăm pentru zilele următoare anunţate temperaturi mai scăzute şi ninsori’, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Ionel Floroiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bacău, la finalul ultimei inspecţii privind funcţionarea instalaţiilor.

Totodată, potrivit lui Romil Botezatu, directorul Serviciul Public Judeţean pentru Promovarea Turismului şi coordonarea activităţii de Salvamont din subordinea Consiliului Judeţean, la stabilirea preţurilor de utilizare a acestei noi baze de agrement şi sportive din Slănic Moldova ‘s-a ţinut cont de consumul de energie electrică, de manopera orară a personalului de exploatare, de cheltuielile cu dotarea pârtiei, consumul de apă utilizată de tunurilor de zăpadă, al carburantul necesar, valoarea prestării serviciilor de colectare a deşeurilor, cheltuielile cu marcarea traseelor montane din munţii Nemira şi omologarea lor’.

‘Au fost fixate tarife pe număr de urcări cu telescaunul şi, separat, pentru abonamente. Astfel, adulţii vor plăti 5 lei/o urcare, 25 de lei/6 urcări, 50 de lei/12 urcări, 60 de lei/un abonament pe o zi sau 100 de lei/un abonament valabil două zile. Pentru preşcolari, elevi şi studenţi, tarifele vor fi de 3 lei/o urcare, 15 lei/6 urcări, 30 de lei/12 urcări, 40 de lei/abonament de o zi şi 60 de lei/abonament de două zile’, a precizat Romil Botezatu.

Complexul de agrement pentru schi Slănic Moldova, ce cuprinde o pârtie de schi de 1,5 km, tunuri de zăpadă, maşini de tasat zăpada pe pârtie, o linie de telescaun, instalaţie de iluminat nocturnă, dar şi un centru de informare pentru turişti şi loc de joacă pentru copii, a fost realizat, în parteneriat, de Consiliul Judeţean Bacău şi Primăria Slănic Moldova.

Valoarea totală a acestei baze de agrement depăşeşte 24 de milioane de lei, din care 8,7 milioane reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional, diferenţa de 17 milioane fiind contribuţia Consiliului Judeţean Bacău.

‘Investiţia va aduce un aflux de turişti pe perioada iernii în staţiune, ce are o capacitate de cazare de peste 3.000 de locuri. Ne aşteptăm la un aflux de oaspeţi din judeţele din sud-estul ţării, care nu au asemenea instalaţii, dar şi din Republica Moldova ori Ucraina, obişnuiţi să vină în staţiune şi care au, de acum, un motiv în plus să ne viziteze. Vom fi gazde bune, de asemenea, pentru loturi de sportivi ce doresc să-şi desăvârşească pregătirile de iarnă la Slănic, unde, de curând, a fost finalizată şi o sală de sport, iar în construcţie se află, în preajma oraşului, şi un bazin de înot acoperit, investiţie finanţată cu sprijin financiar european şi local, ce se va adăuga piscinelor existente în prezent în două complexe hoteliere private’, a declarat pentru AGERPRES Andrei Şerban, primarul localităţii.

Te-ar mai putea interesa și
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe măsură ce organismele de reglementare vor să întrerupă legăturile......
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Polonia va construi 800 de tancuri şi va stimula industria naţională de armament
Ministrul apărării polonez, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, a anunţat vineri intenţia guvernului său ca 820 din cele 1.000 ...
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Iranul dă de înţeles că nu va răspunde presupusului atac al Israelului
Armata iraniană a dat de înţeles vineri că nu va răspunde presupusului atac cu drone suferit în noaptea de joi spre ...