1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Extern

Cea mai puternică deflaţie din Grecia din ultimii 50 de ani - Preţurile au scăzut în octombrie cu 2%

Grecia a înregistrat în octombrie cea mai puternică rată de deflaţie din ultimii 50 de ani, preţurile de consum coborând cu 1,9% în bază anuală, din cauza recesiunii economice, scăderii veniturilor populaţiei şi cererii interne scăzute.

08 noi, 2013 | Mediafax

Astfel, inflaţia anuală de -1,9% raportată vineri pentru luna octombrie este cea mai scăzută din 1962, potrivit Reuters, preluată de The Guardian.

Media estimărilor economiştilor anunţa o scădere de 1,5% a preţurilor de consum.

În octombrie faţă de septembrie, preţurile din Grecia au scăzut cu 0,2%, potrivit unui comunicat al institutului de statistică de la Atena.

Alimentele şi băuturile non-alcoolice s-au ieftinit cu 0,3%, îmbrăcămintea şi încălţămintea cu 1,1%, preţurile din sectorul transporturilor au scăzut cu 3,1%, iar serviciile de comunicaţii costă cu 4,3% mai puţin decât cu 12 luni în urmă, potrivit datelor oficiale.

Grecia traversează cea mai îndelungată recesiune din istoria recentă, economia fiind în contracţie continuu de 6 ani. Faţă de anul 2008, Produsul Intern Brut a scăzut cu 23%. Guvernul a încheiat în ultimii trei ani două acorduri succesive de finanţare externă cu Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Centrală Europeană, în valoare totală de 240 miliarde euro.

Şomajul din Grecia a ajuns la 27,6%, iar aproximativ 6 din 10 tineri (sub 25 de ani) nu au loc de muncă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO