1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

News

Cea mai veche companie de turism, britanicii de la Thomas Cook, aproape de intrarea în faliment

Cea mai veche agenție de turism din lume, compania britanică Thomas Cook, se apropie de intrarea în faliment din cauza datoriilor acumulate. Thomas Cook are acum circa 160.000 de turiști britanici în vacanță în afara țării. 

23 sep, 2019 | ECONOMICA.net

La nivel global, peste 600.000 de clienți din întreaga lume sunt blocați în vacanță.

Deși compania a anunțat că negociază cu guvernul britanic și cu investitori pentru atragerea unei finanțări de circa 250 de milioane de euro, necesari pentru a evita falimentul, negocierile, se pare, au eșuat și ca efect, unele hoteluri au sechestrat turiștii Thomas Cook.

Dacă nu va reuși cumva să se finanțeze, compania e amenințată de administrarea judiciară, pasul care de cele mai multe ori precede falimentul.

Fondată în 1841, Thomas Cooks operează hoteluri și stațiuni turistice, companii aeriene, nave de croazieră, precum și sute de agenții de turism.

Cu aproximativ 21.000 de angajați, compania are activități în 16 țări și deserverște 19 milioane de clienți pe an. Falimentul Thomas Cook ar putea afecta piața de turism din Spania, Grecia și Turcia, dar și economiile acestor țări și acționarii și creditorii companiei.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO