Ceetrus România, care deține un portofoliu de 23 de centre comerciale, a exonerat de plata chiriei retailerii care și-au întrerupt total activita

Grupul Ceetrus, operator a 23 de centre comerciale în România, vine în sprijinul comercianților afectați de măsurile luate pentru limitarea extinderii pandemiei de coronavirua cu o serie de acțiuni economice solidare, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - mie, 06 mai 2020, 13:46
Ceetrus România, care deține un portofoliu de 23 de centre comerciale, a exonerat de plata chiriei retailerii care și-au întrerupt total activita

Măsurile impuse de Guvern pentru a diminua răspândirea infecțiilor cu coronavirus și de a proteja sănătatea populației, printre acestea numărându-se și închiderea magazinelor non-esențiale, au avut un puternic impact asupra pieței de retail.

Ceetrus România, dezvoltatorul imobiliar mixt care gestionează în țară o rețea de 1000 de comercianți în 23 de centre comerciale, a rămas în toată această perioadă, într-un dialog activ cu partenerii săi, pentru a putea identifica  împreună cu aceștia cele mai potrivite măsuri de redresare a activității.

“La câteva zile de la răspândirea epidemiei în România am redus programul de funcționare în centrele noastre, iar ulterior, le-am acordat partenerilor noștri facilități economice echitabile, creând astfel cadrul care să le permită sistarea activității în cel mai scurt timp posibil, înainte să devină obligativitate. Astăzi #STĂMACASĂ, dar în spiritul angajamentului With citizens ●for citizens, continuăm să identificăm măsuri solidare pentru partenerii noștri, vizând să preluăm o parte din riscurile acestora și să le facilităm astfel reluarea activității într-un mod sustenabil din punct de vedere economic. Mulțumesc pe această cale celor care continuă să asigure în retail serviciul minim național și sunt în felul lor eroii acestei perioade, alături de toți ceilalți eroi în acțiune”, a declarat  Tatian Diaconu, CEO Ceetrus România

În aceste condiții, Ceetrus România le-a propus partenerilor săi o serie de măsuri menite să reducă impactul economic negativ al pandemiei de coronavirus, atât pe perioada stării de urgență, cât și ulterior.

Pe perioada stării de urgență:

Pentru retailerii care și-au întrerupt total activitatea, exonerarea de la plata chiriei și a costurilor de marketing.
Pentru retailerii care continuă să funcționeze, adaptarea chiriei la situația actuală și eliminarea costurilor de marketing.
Reducerea cheltuielilor comune conform unui nou plan ajustat, adaptat situației actuale, în centrele comerciale unde acest lucru este posibil.

După ridicarea stării de urgență și reluarea activității, într-o etapă de tranziție, până la 31 decembrie 2020:

Un nou model de abordare a chiriei, având în vedere instabilitatea generală a pieței și timpul necesar redresării activității economice pentru diverse sectoare din retail, prin înlocuirea chiriei fixe cu o chirie bazată pe performanță, raportată la cifra de afaceri și rată de efort.
Continuarea dialogului, pentru a găsi împreună cu toți partenerii alternative benefice pentru ambele părți la aceste propuneri.

Aceste propuneri au fost primite pozitiv de către partenerii firmei, iar în prezent, Ceetrus lucrează la definirea măsurilor necesare din punct de vedere economic și sanitar pentru redeschiderea centrelor comerciale, într-un proces de co-construcție cu comunitățile de clienți și parteneri.
În acest proces, filiala din România beneficiază și de experiența celorlalte filiale din 9 țări europene în care Ceetrus coordonează peste 200 de centre comerciale.  

Despre Ceetrus
Fondat în 1976, Ceetrus este un dezvoltator imobiliar global, cunoscut până în iunie 2018 sub numele de Immochan. Fostă companie de real estate comercial, Ceetrus s-a transformat din 2016, pentru a deveni astăzi un dezvoltator imobiliar de proiecte mixte.
În România, Ceetrus a luat ființă în ianuarie 2012 și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. În 2016, Ceetrus și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business: cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden și office, prin Coresi Business Campus, unul din cele mai vibrante parcuri de afaceri din Brașov.

Te-ar mai putea interesa și
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Carantina zonală se încheie pentru localitățile Glina, Tunari şi 1 Decembrie și se prelungește pentru Popești-Leordeni
Măsura de carantină zonală încetează de vineri, de la ora 22.00, pentru localităţile Glina, Tunari şi 1 Decembrie, potrivit unui comunicat al Prefecturii Ilfov....
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Un robot proiectat de o firmă din Israel ar putea să le ia în scurt timp locul degustătorilor de cafea
Zilele în care experţii se adunau într-o cameră ermetică pentru a degusta cafeaua şi a da note cu privire la culoare, ...
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Guvernul de la Roma a decis relaxarea restricțiilor începând cu sfârșitul lunii aprilie
Italia ar urma să înceapă redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor de luni, 26 aprilie, a anunţat vineri şeful guvernului ...
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Angela Merkel s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu serul de la AstraZeneca
Cancelarul german Angela Merkel a primit vineri prima doză a vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania ...