1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Cehia va cumpăra 12 elicoptere de la grupul american Bell pentru 622 milioane dolari

Cehia va cumpăra 12 elicoptere militare de la grupul american Bell, în cadrul unui contract cu o valoare de 14,5 miliarde coroane (622 milioane dolari), a anunţat joi ministrul ceh al Apărării, Lubomir Metnar, informează Reuters. 

22 aug, 2019 | Agerpres

Cehia, ţară membră a NATO, a promis că va majora sumele alocate apărării până la 1,4% din PIB în 2021 şi la 2% din PIB în 2024, de la 1,2% în acest an.

Contractul cu Bell include elicoptere utilitare Venom şi elicoptere de atac Viper, cele două elicoptere având multe piese în comun. Bell Helicopter este o divizie a grupului Textron.

Armata cehă a avut de ales între Bell Helicopter şi Sikorsky, o altă companie americană, pentru acest contract care include şi furnizarea de armament şi muniţie.

"Va fi vorba de opt elicoptere Venom şi patru elicoptere Viper", a spus Lubomir Metnar cu ocazia unei vizite la o bază militară.

Potrivit agenţiei de presă CTK, ministrul ceh al Apărării se aşteaptă să semneze un contract cu Bell până la finele anului iar livrarea elicopterelor ar urma să se facă în anul 2023.

Cehia şi-a propus să înlocuiască rapid echipamentul militar din perioada sovietică. La cea mai mare licitaţie de achiziţie de echipamente militare anunţată până acum, cu o valoare de două miliarde dolari, armata cehă ar urma să aleagă firma care îi va furniza 210 de vehicule de luptă pentru infanterie.

În luna august a anului trecut, Joel Best, director Global Business Development Europe la Bell Helicopter afirma într-un interviu acordat AGERPRES că în România "condiţiile pentru succes există" şi că, în cazul în care acordul cu Bell Helicopter va fi acceptat de Guvernul român şi de cel american, ţara noastră va deveni singurul loc, în afara Statelor Unite, unde vor fi produse aeronavele AH - 1Z Viper şi UH - 1Y Venom.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO