1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 8 º

Imobiliare

Cehii de la Daramis au cumpărat Felicity Residentials şi mai au la vânzare 40 de apartamente

Investitorul imobiliar ceh Daramis a preluat primăvara trecută ultimele 53 de apartamente ale proiectului rezidențial Felicity Residence cu peste 300 de apartamente, dezvoltat de israelienii de la GTC și livrat în 2012. Cehii au achiziționat și My Dream Residence Pipera, cu 131 de apartamente, redenumit Vita Bella. Compania a mai rămas cu 40 de apartamente în fiecare dintre cele două proiecte deținute pe piața românească.

14 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Achizițiile Daramis s-au făcut prin intermediul Galileo SRL, iar ambele proiecte au fost victime ale crizei fiind în plină dezvoltare în anii 2010-2012 când România a fost gravă afectată de criza financiară și zeci de dezvoltatori au intrat în insolvență, precum Plus Development, dezvoltatorul My Dream Residence, executat în 2011.

GTC, în schimb, stătea mai bine, dar avea și ea de suferit din cauza eșecului rețelei de malluri Galleria, vândută sau valorificată de mai mulți investitori. Astfel, mallul Galleria Suceava a fost vândut către o firmă controlată de omul de afaceri Costică Tudose, cu 800 de euro, în 2013, în condiţiile în care investiţia pentru construcţia acestuia s-a ridicat la 25 de milioane de euro. Galleria Buzău a ajuns la compania Eurosting, deținută de antreprenorul Liviu Avram, iar Galleria Piatra Neamț a fost cumpărat cu 2,7 milioane de euro, de Casa Suprema, cu activităţi în domeniul imobiliar, controlată de Abdulwahed Nour-Ideen, cetăţean sirian, născut la Damasc, iar Galleria Arad, mall dezvoltat cu 70 de milioane de euro a ajuns tot la Casa Suprema pentru circa 2,1 milipane euro.

Chiar dacă piața nu oferea condiții prea bune, proiectul a fost finalizat în 2012, iar șapte ani mai târziu a intrat în portofoliul cehilor de la Daramis, iar primele 13 din cele 53 rămase au fost vândute.

Potrivit Cameliei Hanu, oficial al Daramis, după finalizarea vânzării celor două proiecte rezidențiale din portofoliu, compania se va orienta către alte investiții, proiecte de birouri sau de retail.

Strategia companiei este de a cumpăara proiecte deja existente, pe care le renovează și modernizeze și le pună din nou pe piață sub management propriu.

Compania e dispusă să investească până la 20 de milioane de euro, capital propriu, pe proiect, la care se va adaugă și finanțarea bancară.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO