Avem una dintre cele mai mari rate de spitalizare din UE

Avem una dintre cele mai mari rate de spitalizare din UE. Şi în 2014, anul pentru care avem cele mai noi informaţii disponibile, România se află pe poziţia a patra la nivel european în ceea ce priveşte rata de externare a pacienţilor internaţi în spitale, arată un raport Eurostat, făcut public recent. Statistica Eurostat este confirmată şi de cifrele CNAS: spitalele primesc cei mai mulţi bani de la Casa de Asigurări de Sănătate, dintre toţi furnizorii de servicii medicale. 
Economica.net - Dum, 29 ian. 2017, 13:33
Avem una dintre cele mai mari rate de spitalizare din UE

Statele europene cu cele mai mari rate de externare a pacienţilor internaţi în spitale, atât în regim de spitalizare de zi, cât şi în spitalizare continuă (spitalizare pentru mai mult de o noapte) sunt Irlanda, Austria, Belgia şi România. Acestea sunt singurele state din UE cu peste 30.000 de pacienţi externaţi la 100.000 de locuitori, arată un raport Eurostat făcut public recent.

În contrast, cele mai mici rate de externare a pacienţilor din spitale sunt în Cipru (9.500 pacienţi externaţi la suta de mii de locuitori), potrivit raportului Eurostat.
Totuşi, dintre toate statele membre UE, în România s-a înregistrat cea mai mare scădere a ratei de externare a pacienţilor internaţi în regim de spitalizare continuă, în 2014 faţă de nivelul din 2009, arată raportul Eurostat.
Concret, rata de externare a pacienţilor români din spitalizare continuă a scăzut de la 25.000 de pacienţi externaţi la suta de mii de locuitori în 2009, la puţin peste 20.000 de externări la suta de mii de locuitori în 2014.
Malta, Polonia şi Bulgaria au raportat cele mai mari creşteri ale ratei de externare a pacienţilor internaţi în regim de spitalizare continuă, în 2014 faţă de nivelul din 2009, potrivit raportului Eurostat. 

Românii, printre cei mai mari consumatori de servicii spitaliceşti din Europa

Spitalele din România primesc grosul banilor de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. În 2016, spitalele au primit 42% din fondurile CNAS, cel mai mult dintre toţi furnizorii de servicii medicale, se arată în cel mai recent document de poziţie al Societăţii Naţionale de Medicina Familiei. Spre comparaţie, medicii de familie au primit anul trecut doar 6% din fondurile CNAS, ambulatoriul au beneficiat de 3% din banii Casei de Asigurări, iar laboratoarele de analize au primit 2% din banii Fondului de Sănătate al CNAS. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
OPPO preia un rol de conducere în Connectivity Standards Alliance
OPPO preia un rol de conducere în Connectivity Standards Alliance
OPPO și Alianța pentru Standardele de Conectivitate, au anunțat astăzi alăturarea cu efect imediat a companiei OPPO ...
Emailuri false în numele ANAF. Instituţia avertizează contribuabilii să nu deschidă emailurile provenite de la info@anaf.ro
Emailuri false în numele ANAF. Instituţia avertizează contribuabilii să nu deschidă emailurile provenite de la [email protected]
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală informează contribuabilii asupra unui val de mesaje transmise prin email, ...
OECD: Costurile cu pensiile şi sănătatea le vor depăşi pe cele generate de datoriile acumulate în pandemie
OECD: Costurile cu pensiile şi sănătatea le vor depăşi pe cele generate de datoriile acumulate în pandemie
Pandemia de Covid-19 a majorat nivelul datoriei publice însă aceste costuri vor fi depăşite cu mult de dificultăţile ...