Cei trei angajaţi ai CE Oltenia, între care un director şi un lider sindical, au fost arestaţi

Cei trei angajaţi de la Complexul Energetic Oltenia, între care un director şi un lider sindical din zona Motru, reţinuţi, în noaptea de miercuri spre joi, într-un dosar vizând modernizarea unui drum judeţean din Gorj, lucrările fiind executate de firma liderului sindical anchetat, au fost arestaţi.
Economica.net - joi, 18 iul. 2013, 18:53
Cei trei angajaţi ai CE Oltenia, între care un director şi un lider sindical, au fost arestaţi

Liderul sindical Cristea Fluierătoru, şef al Departamentului Zonal Motru din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie, condusă de Marin Condescu, Nicolae Giuran, şeful comisiei de licitaţie şi director în minerit în zona Motru, şi Sandu Benga, un angajat al Complexului Energetic Oltenia, reţinuţi de procurorii Parchetului Judecătoriei Târgu Jiu, după 13 ore de audieri, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 29 de zile, de Tribunalul Gorj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit procurorului de caz Laurenţiu Grecu, cei trei sunt acuzaţi de abuz în serviciu în formă calificată, decizia de joi a Tribunalului Gorj nefiind însă definitivă, ea putând fi atacată cu recurs.

În total, în acest dosar sunt cercetaţi şase angajaţi.

Dosarul vizează modul în care o firmă a liderului sindical Cristea Fluierătoru a modernizat, în urmă cu şapte ani, o porţiune de câţiva kilometri a unui drum judeţean ce face legătura între localităţile Ştiucani şi Miculeşti, în apropiere de Motru, în comuna Slivileşti, finanţarea fiind asigurată de fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia.

La scurt timp de la finalizarea lucrărilor însă, în asfalt au apărut numeroase gropi, prejudiciul în acest caz fiind estimat la aproximativ un milion de lei.

Înainte de a fi reţinut, Fluierătoru a declarat corespondentului MEDIAFAX că din punctul său de vedere lucrările au fost executate corect, însă în asfalt au apărut gropi din cauza camioanelor de mare tonaj care transportă cărbune, restricţiile pentru maşini cu greutate mai mare de 10 tone nefiind respectate de şoferi.

Liderul sindical a menţionat că speră ca, joi, când va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă să fie găsit nevinovat şi să fie anchetat libertate.

În această anchetă s-au pronunţat anterior procurorii anticorupţie care au dispus însă neînceperea urmăririi penale.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – API
Autostrada Sibiu – Pitești: Constructorul austriac Porr s-a apucat de organizarea de șantier pe secțiunea 4 – ...
Constructorul austriac Porr a început organizarea de șantier pe secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș din Autostrada Sibiu - Pitești, a anunțat duminică Asociația Pro Infrastructură (API).......
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
Ce spune Guvernul despre posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori
După ce Economica a publicat materialul referitor la posibilitatea introducerii de taxe noi pentru prosumatori, așa cum ...
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Bulgaria consideră cinică respingerea aderării sale la spaţiul Schengen
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în spaţiul Schengen, ...
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
Angajări pe vase de croazieră în 2023: salariile oferite încep de la circa 1.400 euro net
O agenţie de plasare a forţei de muncă recrutează 300 de oameni care vor să lucreze pe nave de croazieră în 2023. ...