1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Cel mai bun an pentru olandezii de la Friesland Campina în România. Au crescut cu 20% anul trecut

Producătorul olandez de lactate FrislandCampina, proprietarul fabricilor Napolact din România, a raportat anul trecut o creştere a vânzărilor cu 20% pe brandul Napolact comparativ cu 2013 şi se pregăteşte pentru un nou an pe creştere. A reintrat pe piaţa iaurturilor cu fructe, "teritoriul" liderului de piaţă, Danone.

11 mar, 2015 | | ECONOMICA.net

FrieslandCampina România, subsidiara locală a grupului olandez cu acelaşi nume şi proprietar al fabricii şi al brandului Napolact a încheiat anul trecut cu cele mai bune rezultate financiare din istoria companiei, a declarat Răzvan Orbulescu, Director Consumer Marketing la FrieslandCampina Romania & Ungaria. "2014 a fost un an excepţional. A  fost cel mai bun de până acum. Am depăşit 2008, un an de boom economic", a declarat Orbulescu. Potrivit acestuia, 2014 a adus cu 25% mai mulţi consumatori şi "cu 20% mai mult volum" pentru brandul Napolact.

Oficialii companiei susţin că plusul din 2014 s-a datorat atât unei creşteri organice a companiei, dar şi lansărilor de noi produse. Spre exemplu, procesatorul a scos pe piaţă anul trecut, sub brandul Napolact, gama de iaurturi "pur şi simplu", dar şi un lactobar în Cluj. 

În 2012, FrieslandCampina a raportat o cifra de afaceri de circa 90 mil. euro si pierderi de 4,24 mil. euro, potrivit datelor publicate de Registrul Comertului. În 2013, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, olandezii au raportat o cifră de afaceri de aproximativ 129,8 milioane de euro.

Atacă piaţa iaurturilor cu fructe

După câţiva ani de când au renunţat la iaurturile cu fructe (acum au doar iaurturi de băut cu fructe), compania revine pe această piaţă estimată la 40% din piaţa totală a iaurturilor şi controlată acum de competitorul Danone, numărul unu pe piaţa iaurturilor din România. De data aceasta însă sub brandul Cedra, "categoria strategică a companiei". Noile produse, comercializate sub marca Cedra Cinstit cu Fructe, sunt fabricate din iaurt Cedra (făcut din lapte de vacă, de bivoliţă şi oaie), bucăţi de fructe şi zahăr.

În 2009, compania lansase sub brandul umbrelă Napolact gama  "Gust de Demult", ce includea mai multe sortimente de iaurt cu dulceaţă, dar au renunţat ulterior la ea. "Piaţa iaurturilor cu fructe creşte valoric cu 2.2% pe an şi estimăm că noua gamă ne va aduce o cotă de aproximativ 2.0% într-un an de lansare, în cadrul iaurturilor cu fructe spoonable", a declarat pentru ECONOMICA.NET Elena Bădiţoiu, brand manager Spoonables FrieslandCampina România.

Cedra reprezinta aproximativ 30% din portofoliul de iaurturi Napolact Spoonable.

 

 

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO