1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Cel mai ghinionist oraș din România: nu reușește să cumpere nici tramvaie noi, nici autobuze electrice

Orașul Craiova poate fi considerat cel mai ghinionist din România când vine vorba de achiziția de noi mijloace de transport în comun. După două licitații pentru tramvaie eșuate una după alta, și licitația pentru autobuze electrice a fost anulată.

29 dec, 2019 | | ECONOMICA.net

După eșecul achiziției de tramvaie noi prin Ministerul Dezvoltării, Craiova nu reușește să cumpere nici autobuze electrice.

Licitația lansată de Primăria Craiova în iulie 2019 pentru 46 de autobuze electrice a fost anulată pe 12 decembrie. Și asta pentru că singura ofertă, cea depusă de polonezii de la Solaris, a fost considerată incompletă.

La începutul lunii decembrie, a doua licitație pentru 13 tramvaie noi la Craiova a fost anulată, după ce prima a eșuat în vară. Motivul? "Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului", se arată în platforma de achiziţii publice SICAP. Ministerul lansase noua licitaţie pe 26 octombrie, după ce precedenta se anulase automat din cauză că nu fusese depusă nicio ofertă până la expirarea termenului – limită din 10 iunie.

În vară, când a eșuat prima licitație pentru tramvaie noi în Craiova, primarul orașului Mihail Genoiu a spus că a fost anulată și din cauza termenului de livrare solicitat. "Termenul de livrare foarte scurt din cauza super acoperirii cu comenzi a capacităților de produse, aceasta este una dintre cauze. Lucru cert, dacă vom accepta un termen de livrare mai lung, vom avea tramvaiele, însă nu le vom primi așa de repede. 22 de luni au fost insuficiente", a explicat Genoiu.

Având în vedere explicaţiile edilului din Craiova, este posibil ca şi alte oraşe din România să împărtăşească aceeaşi soartă.

Achiziţia de tramvaie pentru Craiova, dar şi pentru alte oraşe, este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO