1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Ghinion pentru olteni: a fost anulată şi a doua licitaţie pentru 17 tramvaie noi

A doua licitaţie pentru achiziţia a 17 tramvaie noi în Craiova a fost anulată, la expirarea termenului de depunere a ofertelor. Precedenta licitaţie se anulase în vară, din cauză că nu fusese depusă nicio ofertă.

11 dec, 2019 | | ECONOMICA.net

Licitaţia organizată de Ministerul Dezvoltării pentru tramvaie noi în Craiova a fost anulată pe 3 decembrie, când expira termenul pentru depunerea ofertelor.

Motivul? "Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului", se arată în platforma de achiziţii publice SICAP.

Ministerul lansase noua licitaţie pe 26 octombrie, după ce precedenta se anulase automat din cauză că nu fusese depusă nicio ofertă până la expirarea termenului – limită din 10 iunie.

În vară, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a explicat că licitația pentru tramvaie noi în orașul său a fost anulată din cauza termenului de livrare foarte scurt, potrivit presei locale.

"Termenul de livrare foarte scurt din cauza super acoperirii cu comenzi a capacităților de produse, aceasta este una dintre cauze. Probabil în 2-3 săptămâni va fi reluată licitația, iar de data aceasta, să fie acceptat termenul de execuție, la următoarele verificări. Lucru cert, dacă vom accepta un termen de livrare mai lung, vom avea tramvaiele, însă nu le vom primi așa de repede. 22 de luni au fost insuficiente, acum depinde ce vor solicita de data aceasta ofertanții", a explicat Mihai Genoiu, potrivit sursei citate.

Având în vedere explicaţiile edilului din Craiova, este posibil ca şi alte oraşe din România să împărtăşească aceeaşi soartă.

Achiziţia de tramvaie pentru Craiova, precum şi cele din alte oraşe, este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO