Două zile până la liberalizarea pieței de gaze. Cele mai bune oferte pentru București

De la data de 1 iulie 2020 se liberalizează piața de gaze pentru consumatorii casnici, și, de la acel moment, prețurile reglementate de stat la gaze devin istorie. Ar trebui să semnați un contract nou, de piață concurențială, fie cu același furnizor, fie cu unul nou, dar nu sunteți neapărat obșligați să faceți asta acum. Pentru cine dorește totuși, am selectat cele mai bune oferte pentru București.
Mihai Nicuţ - lun, 29 iun. 2020, 07:21
Două zile până la liberalizarea pieței de gaze. Cele mai bune oferte pentru București

Înainte de a vă prezenta ofertele, trebuie să știți mai întâi că nu se întâmplă nimic dacă nu schimbați acum furnizorul sau contractul. Detalii, în acest text:

Piața de gaze se liberalizează în câteva zile. Ce se întâmplă dacă nu semnați nimic

De asemenea, pentru cei care nu sunt deciși la acest moment, cât timp mai au la dispoziție să facă o alegere, am explicat în acest text: 

Piața gazelor se liberalizează în câteve zile. Să semnez un contract nou sau să mai aștept?

Cele mai bune oferte

Și acum, ofertele pentru București- de fapt pentru zona de distribuție a Distrigaz Sud Rețele – cu mențiunea că le-am ales pe cele care au preț fix de furnizare a gazelor pe cel puțin un an de zile. Aceste oferte expiră la data de 30 iunie, după care, cel mai probabil, furnizorii vor veni cu altele.

Cea mai bună ofertă este la momentul de față cea a AIK Energy, fosta Valahia Gaz, care vine cu un preț final de furnizare de 112,5 lei/MWh, plus TVA. Prețul este fix timp de un an, și este oferit în baza unui contract pentru o perioadă de un an. AIK Energy a fost cel mai mare importator de gaze (evident rusești), anul trecut. Prețul acestui furnizor este cu peste 12 lei/MWh mai bun decât prețul oferit de furnizorul tradițional al populației din Capitală, Engie, care are o ofertă concurențială pentru populație de 125,17 lei.

A doua cea mai bună ofertă este, potrivit calculelor făcute de noi, cea a Energy Gas Provider. Acest furnizor are un ofertă puțin mai complicată. Contractul trebuie semnat pe 15 luni. În primele trei luni, prețul final de furnizare oferit este de 109,5 lei/MWh după care, petru următoarele 12 luni, prețul crește la 118,5 lei. Prețurile sunt fixe pentru fiecare dintre aceste perioade și la acestea se adaugă TVA.

A treia cea mai bună ofertă este a Restart Energy One. Acest furnizor vine cu o ofertă de 117 lei/MWh, plus TVA preț asumat timp de un an, iar contractul se semnează pentru un an.

A patra cea mai bună ofertă este a Enel, care este și furnizor de electricitate de ultimă instanță pentru București. Compania vine cu un contract pe o perioadă de un an, în care își asumă un preț fix pentru gazele furnizate, care este de 121,5 lei/MWh, plus TVA.

A cincea cea mai bună ofertă, dar care, în funcție de consumul dvs, mai ales în perioada de iarnă, poate fi socotită mai bună decât unele dintre cele de mai sus, vine de la Electrica Furnizare. Compania vine, petru zona de distribuție a Distrigaz Sud Rețele, cu un preț de furnizare de 119 lei, plus TVA. Atenție însă: compania are la această ofertă și un abonament zilnic, care este de 22 de bani. Așadar, la consumul dvs zilnic, adăugați 6,6 lei pe lună, când vă faceți calculele: este posibil ca, dacă aveți un consum foarte mare iarna, factura să fie în final mai mică chiar dacă plătiți acest abonament.

ATENȚIE!

Ofertele au fost ordonate potrivit datelor din comparatorul ANRE, și sunt selectate doar cele care presupun un preț fix asumat clar de furnizor pe o perioadă de cel puțin un an. Vă sfătuim să citiți cu atenție toate clauzele înainte de a semna un contract. Va reamintim că, potrivit legii, aveți dreptul să renunțați oricând la contractul semnat, iar rezilierea se va face în termen de 21 de zile, de la solicitarea dvs.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Program de guvernare: USR propune aplicarea „Zero taxe pe salariul minim”
Program de guvernare: USR propune aplicarea „Zero taxe pe salariul minim”
Propunerea USR de program de guvernare include reducerea impozitării muncii prin aplicarea "Zero taxe pe salariul minim", ...
Program de guvernare: USR propune digitalizarea în sănătate, reconstruirea şi adaptarea sistemului la nevoile prezentului
Program de guvernare: USR propune digitalizarea în sănătate, reconstruirea şi adaptarea sistemului la nevoile prezentului
Uniunea Salvaţi România are în vedere, potrivit programului de guvernare pentru care va cere votul Parlamentului, reconstruirea ...
Program de guvernare USR: TVA de 5% la energie electrică şi gaze naturale, eliminarea accizei la energia electrică
Program de guvernare USR: TVA de 5% la energie electrică şi gaze naturale, eliminarea accizei la energia electrică
USR propune în programul de guvernare patru măsuri urgente pentru reechilibrarea preţurilor la energie, respectiv reducerea ...