Cel mai ieftin internet mobil din România vine de la o companie de stat

Internetul prin intermediul tehnologiei 4G reprezintă cea mai importantă miză a operatorilor de comunicaţii mobile din România în acest an.
Economica.net - Dum, 02 feb. 2014, 16:53
Cel mai ieftin internet mobil din România vine de la o companie de stat

Totuşi preţurile nu sunt tocmai prietenoase la operatorii de telefonie mobilă, dar o companie de stat a reuşit să scoată o ofertă prin care furnizează internet mobil 4G la cel mai mic pret de pe piaţă prin care oferă trafic nelimitat fără să scadă viteza.

Este vorba de compania RADIOCOM care oferă internet 4G WiMax cu o viteză de 1Mbps la preţul de 4 euro plus TVA ceea ce reprezintă o taxă lunară de 20 de lei.

“În acest moment, rețeaua WiMax  în banda 3,6 – 3,8 GHz are un număr de aproximativ 5.000 de terminale de client active, dintre care aproximativ 4.000 de terminale active cu servicii pentru clienți rezidențiali”, au declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentanţii RADIOCOM.

În acest moment acoperirea rețelei WiMax RADIOCOM este de aproximativ 40% din populația României.

Viteza maximă pe care o pune la dispoziţie RADIOCOM este de maximum 6Mbps, iar abonamentul costă 17 euro plus TVA.

“Serviciul care asigură o viteză maximă (banda) de acces de 6 Mbps este de tip best effort. Viteza maximă cu care se poate conecta un client depinde, punctual, de gradul de încărcare al stației de bază la care este acesta asignat și de serviciul contractat”, au mai spus reprezentanţii companiei telecom.

RADIOCOM nu face încă pasul spre tehnologia LTE, pas pe care l-au făcut majoritatea operatorilor care deţin o licenţă radio.

“Tehnologia LTE este o tehnologie nativă, pretabilă pentru operatorii de telefonie mobilă. Strategia pe termen scurt si mediu prevede optimizarea și dezvoltarea serviciilor utilizând tehnologia WiMax”, au mai cei de la RADIOCOM.

Reţelele publice de hotspot-uri este un trend dat de marii operatori ai Europei, iar reţele locale fac paşi importanţi în implementarea unor astfel de reţele. Ce va face RADIOCOM în acest sens?

“Avem un număr limitat, extrem de redus, de hotspturi amplasate pe teritoriul țării. vem în vedere, prin strategia adoptată pe segmentul comunicații electronice, testarea și definirea unor servicii incluzând tehnologia WiFi”, au mai spus reprezentanţii operatorului de stat. 

Furnizorii de internet mobil din Romînia sunt Orange (Internet 2G EDGE, 3G HSPA+, 4G LTE), Vodafone (Internet 2G GPRS, 3G HSPA+, 4G LTE), Cosmote (Internet 2G EDGE, 3G HSPA+, 4G LTE), RCS&RDS (Internet 3G HSDPA), Romtelecom (CDMA EVDO), Idilis – 2K Telecom  (Internet 4G WiMax, iar de la jumătatea anului viitor şi Internet 4G LTE) şi RADIOCOM (Internet 4G WiMax).

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că i-ar fi spionat
Mai mulți ziariști care l-au vizitat pe Assange în Ambasada Ecuadorului din Londra au dat în judecată CIA pentru că ...
Un grup de jurnalişti şi avocaţi au dat în judecată Agenţia Centrală de Informaţii din SUA (CIA) şi pe fostul ei director Mike Pompeo (foto) sub acuzaţia că aceştia i-au spionat atunci......
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Putin reafirmă că obiectivul Rusiei este cucerirea totală a regiunii Donbas din Ucraina
Obiectivul Rusiei este capturarea completă a regiunii ucrainene Donbas, a reafirmat luni preşedintele rus Vladimir Putin, ...
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Autoritățile ucrainene au anunțat că au distrus cu rachete o bază a grupului de mercenari Wagner
Ucraina a anunţat luni că a lovit o bază a grupării paramilitare Wagner, ai cărei membri sunt acuzaţi de Kiev că luptă ...
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean a prelungit legea marțială până pe 21 noiembrie
Parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a prelungit din nou legea marţială şi mobilizarea generală, măsuri care sunt în ...