Cel mai ieftin internet mobil din România vine de la o companie de stat

Internetul prin intermediul tehnologiei 4G reprezintă cea mai importantă miză a operatorilor de comunicaţii mobile din România în acest an.
Economica.net - Dum, 02 feb. 2014, 16:53
Cel mai ieftin internet mobil din România vine de la o companie de stat

Totuşi preţurile nu sunt tocmai prietenoase la operatorii de telefonie mobilă, dar o companie de stat a reuşit să scoată o ofertă prin care furnizează internet mobil 4G la cel mai mic pret de pe piaţă prin care oferă trafic nelimitat fără să scadă viteza.

Este vorba de compania RADIOCOM care oferă internet 4G WiMax cu o viteză de 1Mbps la preţul de 4 euro plus TVA ceea ce reprezintă o taxă lunară de 20 de lei.

“În acest moment, rețeaua WiMax  în banda 3,6 – 3,8 GHz are un număr de aproximativ 5.000 de terminale de client active, dintre care aproximativ 4.000 de terminale active cu servicii pentru clienți rezidențiali”, au declarat pentru ECONOMICA.NET, reprezentanţii RADIOCOM.

În acest moment acoperirea rețelei WiMax RADIOCOM este de aproximativ 40% din populația României.

Viteza maximă pe care o pune la dispoziţie RADIOCOM este de maximum 6Mbps, iar abonamentul costă 17 euro plus TVA.

“Serviciul care asigură o viteză maximă (banda) de acces de 6 Mbps este de tip best effort. Viteza maximă cu care se poate conecta un client depinde, punctual, de gradul de încărcare al stației de bază la care este acesta asignat și de serviciul contractat”, au mai spus reprezentanţii companiei telecom.

RADIOCOM nu face încă pasul spre tehnologia LTE, pas pe care l-au făcut majoritatea operatorilor care deţin o licenţă radio.

“Tehnologia LTE este o tehnologie nativă, pretabilă pentru operatorii de telefonie mobilă. Strategia pe termen scurt si mediu prevede optimizarea și dezvoltarea serviciilor utilizând tehnologia WiMax”, au mai cei de la RADIOCOM.

Reţelele publice de hotspot-uri este un trend dat de marii operatori ai Europei, iar reţele locale fac paşi importanţi în implementarea unor astfel de reţele. Ce va face RADIOCOM în acest sens?

“Avem un număr limitat, extrem de redus, de hotspturi amplasate pe teritoriul țării. vem în vedere, prin strategia adoptată pe segmentul comunicații electronice, testarea și definirea unor servicii incluzând tehnologia WiFi”, au mai spus reprezentanţii operatorului de stat. 

Furnizorii de internet mobil din Romînia sunt Orange (Internet 2G EDGE, 3G HSPA+, 4G LTE), Vodafone (Internet 2G GPRS, 3G HSPA+, 4G LTE), Cosmote (Internet 2G EDGE, 3G HSPA+, 4G LTE), RCS&RDS (Internet 3G HSDPA), Romtelecom (CDMA EVDO), Idilis – 2K Telecom  (Internet 4G WiMax, iar de la jumătatea anului viitor şi Internet 4G LTE) şi RADIOCOM (Internet 4G WiMax).

Te-ar mai putea interesa și
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac vacanța anual sute de mii de români este la un pas de scenariul roșu.......
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piaţă a automobilelor electrice s-a dublat în Uniunea Europeană în al doilea trimestru al acestui an, dar rămâne ...
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Preşedintele Maia Sandu a semnat vineri după-amiază decretul privind convocarea noului Parlament al Republicii Moldova, ...