1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 37 º

Companii

Cotaţii mari ca înainte de criză la Bursa din Bucureşti. Cel mai important indice, la nivelul din vara anului 2008

Perspective de creştere excelente la Bursa de Valori Bucureşti, potrivit brokerilor de la Tradeville. Indicele BET a depăşit, joi, pragul de 7.400 de puncte, cea mai mare cotaţie de după iunie 2008. Data oficială de declanşare a crizei financiare este 15 septembrie 2008, când a fost anunţat falimentul marii bănci de investiţii americane Lehman Brothers.

16 apr, 2015 | | ECONOMICA.net

„Perspectivele de creştere ale pieţei locale sunt excelente: rata de creştere economică se află în topul Uniunii Europene, Banca Centrală Europeană (BCE) a lansat recent un program masiv de relaxare monetară, BNR este angrenată şi ea într-un ciclu de reducere a ratei dobanzii de politică monetară pe fondul inflaţiei scăzute”, spune Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al casei de brokeraj Tradeville.

Totuşi, indicele BET mai are de crescut cu circa 45% pentru a atinge maximele din 2007, remarcă brokerul de la Tradeville.

Indicele BET face media pondertată a variaţiilor celor mai importante 10 acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cu excepţia societăţilor de investiţii financiare (SIF). De aceea BET este indicele oficial de referinţă al BVB.

Perspectivele indicelui şi, prin urmare ale pieţei, sunt cu atât mai bune cu cât Bursa de la Bucureşti ar putea fi inclusă în grupul pieţelor emergente, ceea ce ar putea atrage fondurile mari de investiţii, spune Ovidiu Dumitrescu.

„Dacă adăugăm şi faptul că, în ţările dezvoltate, principalii indici se află pe un puternic trend ascendent (depăşind cu mult maximele pre - criză), avem ingredientele unui avans important al indicelui BET, pentru care maximele post - criza atinse ieri şi depăşite astăzi sunt un semnal tehnic pozitiv”, mai spune directorul Tradeville.

Brokerul de la Tradeville se aşteaptă să vadă „o accelerare a mişcării de apreciere a cotaţiilor BET, pe măsură ce tot mai mulţi investitori din întreaga lume vor adera la aceasta optică, după cum nota recent UBS”.

Evoluţia indicelui BET este îndeaproape urmărită de unicul fond de investiţii de tip ETF din România, Fond Deschis de Investitii ETF Tradeville, care replică structura indicelui BET şi care de la lansare şi până miercuri a înregistrat un randament de 51,2%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO