UPDATE. Cel mai important obiectiv turistic al României, Palatul Parlamentului, închis pentru turişti

Palatului Parlamentului, a doua cea mai mare clădire din lume, după Pentagon, este închis pentru vizitele turiştilor.
Andrada Ghira - lun, 06 mart. 2017, 09:58
UPDATE. Cel mai important obiectiv turistic al României, Palatul Parlamentului, închis pentru turişti

UPDATE 15.45 La mai bine de o lună de când Palatul Parlamentului şi-a închis porţile pentru turişti, mâine, 7 martie, se va întruni Biroul permanent al Camerei pentru rezolvarea situaţiei, a declarat pentru ECONOMICA.NET Ioana Bran, secretarul Camerei Deputaţilor. 

„E o problemă din 1 februarie. Nu mai există contracte cu ghizii. Încă nu am discutat soluţia, dar o discutăm mâine”, spune Ioana Bran

Turiştii străini şi români nu mai pot vizita unul dintre cele mai importante obiective turistice din România de la începutul lunii februarie, atunci când în Bucureşti şi în ţară aveau loc proteste masive împotriva ordonanţei 13.

Semnalul de alarmă privind închiderea Casei Poporului a fost tras de vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Ghizilor din Romania, Florin Arjocu.

„Nu ni s-a spus oficial de ce muzeul este închis. Aproape 90% din tururile cu turişti includ şi vizitele la Palatul Parlamentului şi nu ştim când se va deschide sau dacă se va deschide”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Florin Arjocu.

Acesta reclamă lipsa de transparenţă în comunicarea celor care administrează muzeul din Palatul Parlamentului şi tururile pentru turişti. 

Un anunţ sec publicat pe pagina de internet a Centrului Internaţional de Conferinţe informează că „vizitarea Palatului Parlamentului este suspendată. Informaţii actualizate vor fi postate pe site”.

Ce spun reprezentanţii 

„Avem probleme interne. Nu aş putea să vă spun ceva specific. Până nu le rezolvăm, nu putem deschide. Palatul e închis de la începutul lui februarie şi nu vă pot spune când am putea deschide. Sperăm cât mai repede”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Bianca Manea, coordonator vizite.

Bucureştiul a fost vizitat anul trecut de peste un milion de turişti străini, care atunci când ajung în Capitală, vor neapărat să viziteze Palatul Parlamentului. 

Nu ştiam că este închis. Este ridicol. Palatul Parlamentului este principala atracţie a Bucureştiului. Avem câteva grupuri care vin în săptămânile şi lunile următoare şi au incluse şi vizite la Parlament. Ştim de ce? E temporar?”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Javier Garcia del Valle, CEO grupului Happy Tour, unul dintre cei mai mari operatori de pe piaţa de turism din România.

Acesta mai spune ca o închidere temporară pentru îmbunătăţirea vizitelor la Casa Poporului este benefică, mai ales ca zona de acces din clădire este mică, mai ales pentru grupurile mari, de peste 30 de persoane.

„Fiecare prieten care m-a vizitat în Romania a fost sa vadă Palatul Parlamentului. E ca si cum ai merge în Spania şi ar închide Palatul Regal sau Prado. Bucureştiul are nevoie de aceasta vizită”, mai spune del Valle.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...