UPDATE. Cel mai important obiectiv turistic al României, Palatul Parlamentului, închis pentru turişti

Palatului Parlamentului, a doua cea mai mare clădire din lume, după Pentagon, este închis pentru vizitele turiştilor.
Andrada Ghira - lun, 06 mart. 2017, 09:58
UPDATE. Cel mai important obiectiv turistic al României, Palatul Parlamentului, închis pentru turişti

UPDATE 15.45 La mai bine de o lună de când Palatul Parlamentului şi-a închis porţile pentru turişti, mâine, 7 martie, se va întruni Biroul permanent al Camerei pentru rezolvarea situaţiei, a declarat pentru ECONOMICA.NET Ioana Bran, secretarul Camerei Deputaţilor. 

„E o problemă din 1 februarie. Nu mai există contracte cu ghizii. Încă nu am discutat soluţia, dar o discutăm mâine”, spune Ioana Bran

Turiştii străini şi români nu mai pot vizita unul dintre cele mai importante obiective turistice din România de la începutul lunii februarie, atunci când în Bucureşti şi în ţară aveau loc proteste masive împotriva ordonanţei 13.

Semnalul de alarmă privind închiderea Casei Poporului a fost tras de vicepreşedintele Federaţiei Naţionale a Ghizilor din Romania, Florin Arjocu.

„Nu ni s-a spus oficial de ce muzeul este închis. Aproape 90% din tururile cu turişti includ şi vizitele la Palatul Parlamentului şi nu ştim când se va deschide sau dacă se va deschide”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Florin Arjocu.

Acesta reclamă lipsa de transparenţă în comunicarea celor care administrează muzeul din Palatul Parlamentului şi tururile pentru turişti. 

Un anunţ sec publicat pe pagina de internet a Centrului Internaţional de Conferinţe informează că „vizitarea Palatului Parlamentului este suspendată. Informaţii actualizate vor fi postate pe site”.

Ce spun reprezentanţii 

„Avem probleme interne. Nu aş putea să vă spun ceva specific. Până nu le rezolvăm, nu putem deschide. Palatul e închis de la începutul lui februarie şi nu vă pot spune când am putea deschide. Sperăm cât mai repede”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Bianca Manea, coordonator vizite.

Bucureştiul a fost vizitat anul trecut de peste un milion de turişti străini, care atunci când ajung în Capitală, vor neapărat să viziteze Palatul Parlamentului. 

Nu ştiam că este închis. Este ridicol. Palatul Parlamentului este principala atracţie a Bucureştiului. Avem câteva grupuri care vin în săptămânile şi lunile următoare şi au incluse şi vizite la Parlament. Ştim de ce? E temporar?”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Javier Garcia del Valle, CEO grupului Happy Tour, unul dintre cei mai mari operatori de pe piaţa de turism din România.

Acesta mai spune ca o închidere temporară pentru îmbunătăţirea vizitelor la Casa Poporului este benefică, mai ales ca zona de acces din clădire este mică, mai ales pentru grupurile mari, de peste 30 de persoane.

„Fiecare prieten care m-a vizitat în Romania a fost sa vadă Palatul Parlamentului. E ca si cum ai merge în Spania şi ar închide Palatul Regal sau Prado. Bucureştiul are nevoie de aceasta vizită”, mai spune del Valle.

Te-ar mai putea interesa și
Finanţele propun majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc
Finanţele propun majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc
Ministerul Finanţelor propune majorarea cotelor de impunere în cazul veniturilor obţinute din jocuri de noroc şi reducerea plafonului neimpozabil pentru veniturile obţinute ca urmare a......
E oficial! Schimbări importante la Codul Fiscal! Impozite și accize mai mari, crește și TVA pentru anumite domenii- DOCUMENT
E oficial! Schimbări importante la Codul Fiscal! Impozite și accize mai mari, crește și TVA pentru anumite domenii- DOCUMENT
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat proiectul de OUG care modifică mai multe dintre prevederile Codului Fiscal. ...
Parlamentarii au votat schimbări importante pentru toate firmele din România. Ce înseamnă „starea de dificultate” și „acordul de restructurare” și cum pot  salva ele mii de firme anual?
Parlamentarii au votat schimbări importante pentru toate firmele din România. Ce înseamnă „starea de dificultate” ...
Parlamentul României a adoptat, zilele trecute, legea care transpune prevederile Directivei Europene 2019/1023, care introduce ...
A intrat în funcțiune noul mecanism de desemnare a furnizorilor de ultimă instanță (FUI) de energie electrică. În iulie FUI este Electrica Furnizare
A intrat în funcțiune noul mecanism de desemnare a furnizorilor de ultimă instanță (FUI) de energie electrică. În ...
ANRE a publicat lista cu Furnizorii de Ultimă Instanță (FUI) desemnați în funcție de cota de piață, un mecanism nou ...