Cel mai lung tronson din Autostrada Transilvania ar putea fi scos la licitaţie în primul trimestru din 2017

CNADNR intenţionează să scoată la licitaţie în primul trimestru al anului viitor cea mai lungă bucată din Autostrada Transilvania, respectiv tronsonul de 80 de kilometri dintre Mihăieşti şi Suplacu de Barcău, exceptând secţiunea 3, care include Tunelul Meseş.
Economica.net - mie, 14 sept. 2016, 21:01
Cel mai lung tronson din Autostrada Transilvania ar putea fi scos la licitaţie în primul trimestru din 2017

„În primul trimestru vom scoate la licitaţie pentru execuţie secţiunile 1,2, 4 şi 5 din Mihăieşti-Suplacu de Barcău”, a spus pentru ECONOMICA.NET Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

În ceea ce priveşte secţiunea 3, care include Tunelul Meseş, şeful de la Drumuri a explicat că încă sunt discuţii asupra traseului tunelului.

„Studiul de Fezabilitate a fost revizuit de către proiectant pentru secţiunile 1,2,4 şi 5, urmând a fi supus avizării CTE-CNADNR, CTE-MT şi CTE Interministerial în vederea promovării actualizării indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţie”, se menţionează pe site-ul Companiei de Drumuri.

Firma care s-a ocupat de revizuirea studiului de fezabilitate pentru cel mai lung tronson din Autostrada Transilvania este Iptana.

Pentru secţiunea 3, între Poarta Sălajului şi Zalău, actualizarea Studiului de Fezabilitate se va finaliza după definitivarea şi avizarea studiului de traseu al Tunelului Meseş, conform CNADNR.

Penalităţi pentru Tunelul Meseş

De studiul de traseu al Tunelului Meseş, lung de 2,4 kilometri, se ocupă compania Tecnic Consulting Engeneering Romania, în baza unui contract semnat cu CNADNR în aprilie 2015. Studiul pentru traseul acestui tunel trebuia finalizat încă de acum un an. În consecinţă, Compania de Drumuri a aplicat penalităţi pentru depăşirea termenului.

„Proiectantul a trimis către Beneficiar documentaţia privind alegerea variantelor de traseu, documentaţie predata în iunie 2016. În momentul de faţă se află în analiză la CNADNR şi Consultant Egis, pentru a putea stabili dacă este o documentaţie clară, de calitate şi matură din punct de vedere a elaborării în conformitate cu cerinţele caietului de sarcini şi normativele în vigoare. Termenul realizarii studiului de fezabilitate a fost depăşit, finalizarea acestuia era 20.09.2015. În prezent s-au aplicat penalităţi şi se vor mai aplica până la finalizarea studiului sau rezilierea contractului”, avertizează reprezentanţii CNADNR.
 
Tronsonul Mihaieşti – Suplacu de Barcău, inclusiv Tunelul Meseş, se numără printre puţinele secţiuni din Autostrada Transilvania care nu au încă un constructor. De asemenea, urmează să fie atribuit contractul pentru podul peste Someşul Mic şi relicitat lotul Târgu Mureş-Ungheni, abandonat de constructorii gălăţeni.
Te-ar mai putea interesa și
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est au înregistrat ritmuri mai mari de creştere decât media europeană, arată......
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
Viktor Orban: Ordinea mondială liberal-progresistă ar putea fi înlocuită în acest an cu una suveranistă
În acest an ar putea lua sfârşit o perioadă ingrată a civilizaţiei occidentale, prin înlocuirea lumii construite pe ...
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol și Aro Palace
Acționarii Aro Palace au respins propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea hotelurilor Capitol ...
Acționarii Aro Palace au respins astăzi, 25 aprilie, propunerea pentru contractarea a 35 de milioane de euro pentru renovarea ...
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România în 2023
Strabag și-a crescut cu 10% numărul de angajați din România, de la 1.768 la 1.942 într-un an marcat de incertitudini ...