Lotul din Autostrada Transilvania, abandonat de gălăţeni, ar putea avea un nou constructor în primul trimestru din 2017

Lotul Târgu Mureş - Ungheni din Autostrada Transilvania ar putea avea un nou constructor în primul trimestru din 2017, după ce foştii constructori gălăţeni au reziliat în această primăvară contractul cu CNADNR.
Economica.net - joi, 25 aug. 2016, 21:00
Lotul din Autostrada Transilvania, abandonat de gălăţeni, ar putea avea un nou constructor în primul trimestru din 2017

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va relicita contractul pentru lotul Târgu Mureş – Ungheni din autostrada Transilvania. Asta după ce foştii constructori gălăţeni ai lotului au renunţat la proiect în primăvară, invocând faptul că CNADNR nu le-a emis timp de un an ordinul de începere a lucrărilor.

„În data de 22 martie 2016 Antreprenorul Asocierea SC Lemacons SRL – SC Vega 93 SRL – SC Arcada Company SA a transmis o Înştiinţare de reziliere în conformitate cu prevederile sub-clauzei 16.2 [Rezilierea Contractului de către Antreprenor], invocând încălcarea de către Beneficiar a prevederilor contractuale prin neemiterea Datei de Începere a Lucrărilor în termenul de 365 zile stipulat în contract”, au spus oficiali din Ministerul Transporturilor.

Ulterior, în data de 5 aprilie 2016, asocierea de firme din Galaţi a transmis o adresa prin care comunicau rezilierea contractului de execuţie lucrări.

„În prezent CNADNR SA întreprinde demersurile necesare în vederea relicitării contractului de execuţiei lucrări. Estimăm semnarea contractului de lucrări în trimestrul I al anului 2017”, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Potrivit informaţiilor publicate pe un forum de specialitate, contractul va fi relicitat la o valoare estimată de 287,73 milioane de lei.

Contractul pentru „realizarea autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, sector 1C Târgu Mureş – Ogra, lotul 1: Târgu Mureş – Ungheni + drum de legatură” a fost semnat pe 11 martie 2015 cu Asocierea SC Lemacons SRL – SC Vega 93 SRL – SC Arcada Company SA. În valoare de 180 milioane de lei, fără TVA, contractul viza construirea a 4,5 kilometri de autostradă şi a 4,7 kilometri de drum de legătură.

Recent, Asociaţia Pro Infrastructură (API) a realizat primele filmări din avion cu lansarea lucrărilor pe noile segmente din A3, între Târgu Mureş şi Câmpia Turzii.

„Filmarea prezintă stadiul pe 3 loturi din cele 5: puteţi vedea mai întâi lotul Strabag (Ungheni-Ogra, 10,1 km), apoi lotul Geiger (Ogra-Iernut, 3,6 km) şi câţiva km din lotul Astaldi (Iernut-Cheţani 17,9 km)”, explică reprezentanţii API.

Ei au cerut CNADNR cu această ocazie urgentarea relicitării contractului pentru lotul din Târgu Mureş-Ogra care a fost reziliat.

Te-ar mai putea interesa și
Legea offshore – Proiectul va fi dezbătut în comisiile de buget şi industrii ale Camerei Deputaţilor
Legea offshore – Proiectul va fi dezbătut în comisiile de buget şi industrii ale Camerei Deputaţilor
Proiectul legii offshore va intra marţi în dezbaterea comisiilor de buget, finanţe şi pentru industrii ale Camerei Deputaţilor. Şedinţa comună a comisiilor de specialitate este programată......
BCE ar putea să înceapă dezvoltarea unui euro digital până la sfârșitul lui 2023
BCE ar putea să înceapă dezvoltarea unui euro digital până la sfârșitul lui 2023
Banca Centrală Europeană ar putea începe dezvoltarea unui euro digital, versiunea electronică a bancnotelor şi monedelor, ...
Justiția ucraineană a decis confiscarea unor active în valoare de 420 de milioane de dolari aparținând oligarhului rus Mihail Fridman
Justiția ucraineană a decis confiscarea unor active în valoare de 420 de milioane de dolari aparținând oligarhului rus ...
Un tribunal ucrainean a decis luni confiscarea unor active în valoare de 12,4 miliarde de grivne (420 de milioane de dolari) ...
Comisia Europeană propune noi norme financiare pentru consolidarea bugetului UE
Comisia Europeană propune noi norme financiare pentru consolidarea bugetului UE
Comisia Europeană a propus luni ajustări specifice ale normelor financiare ale Uniunii Europene, cunoscute sub denumirea ...