Lotul din Autostrada Transilvania, abandonat de gălăţeni, ar putea avea un nou constructor în primul trimestru din 2017

Lotul Târgu Mureş - Ungheni din Autostrada Transilvania ar putea avea un nou constructor în primul trimestru din 2017, după ce foştii constructori gălăţeni au reziliat în această primăvară contractul cu CNADNR.
Economica.net - joi, 25 aug. 2016, 21:00
Lotul din Autostrada Transilvania, abandonat de gălăţeni, ar putea avea un nou constructor în primul trimestru din 2017

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va relicita contractul pentru lotul Târgu Mureş – Ungheni din autostrada Transilvania. Asta după ce foştii constructori gălăţeni ai lotului au renunţat la proiect în primăvară, invocând faptul că CNADNR nu le-a emis timp de un an ordinul de începere a lucrărilor.

„În data de 22 martie 2016 Antreprenorul Asocierea SC Lemacons SRL – SC Vega 93 SRL – SC Arcada Company SA a transmis o Înştiinţare de reziliere în conformitate cu prevederile sub-clauzei 16.2 [Rezilierea Contractului de către Antreprenor], invocând încălcarea de către Beneficiar a prevederilor contractuale prin neemiterea Datei de Începere a Lucrărilor în termenul de 365 zile stipulat în contract”, au spus oficiali din Ministerul Transporturilor.

Ulterior, în data de 5 aprilie 2016, asocierea de firme din Galaţi a transmis o adresa prin care comunicau rezilierea contractului de execuţie lucrări.

„În prezent CNADNR SA întreprinde demersurile necesare în vederea relicitării contractului de execuţiei lucrări. Estimăm semnarea contractului de lucrări în trimestrul I al anului 2017”, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Potrivit informaţiilor publicate pe un forum de specialitate, contractul va fi relicitat la o valoare estimată de 287,73 milioane de lei.

Contractul pentru „realizarea autostrăzii Braşov – Târgu Mureş – Cluj – Oradea, sector 1C Târgu Mureş – Ogra, lotul 1: Târgu Mureş – Ungheni + drum de legatură” a fost semnat pe 11 martie 2015 cu Asocierea SC Lemacons SRL – SC Vega 93 SRL – SC Arcada Company SA. În valoare de 180 milioane de lei, fără TVA, contractul viza construirea a 4,5 kilometri de autostradă şi a 4,7 kilometri de drum de legătură.

Recent, Asociaţia Pro Infrastructură (API) a realizat primele filmări din avion cu lansarea lucrărilor pe noile segmente din A3, între Târgu Mureş şi Câmpia Turzii.

„Filmarea prezintă stadiul pe 3 loturi din cele 5: puteţi vedea mai întâi lotul Strabag (Ungheni-Ogra, 10,1 km), apoi lotul Geiger (Ogra-Iernut, 3,6 km) şi câţiva km din lotul Astaldi (Iernut-Cheţani 17,9 km)”, explică reprezentanţii API.

Ei au cerut CNADNR cu această ocazie urgentarea relicitării contractului pentru lotul din Târgu Mureş-Ogra care a fost reziliat.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...