Cel mai mare distribuitor IT din regiune a înfiinţat o subsidiară în România

ABC Data, cel mai mare distribuitor IT din Europa Centrală şi de Est, cu operaţiuni în opt ţări din regiune, a înfiinţat o subsidiară în România, operaţională de la începutul acestui an.
Economica.net - mar, 18 feb. 2014, 19:28
Cel mai mare distribuitor IT din regiune a înfiinţat o subsidiară în România

ABC Data pune la dispoziţia partenerilor locali un portofoliu de peste 38.000 de produse, de la peste 200 de producători internaţionali, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul general al subsidiarei locale, Sergiu Lujanschi.

Pentru primul an de activitate pe plan local, compania estimează poziţionarea printre primii 15 jucători din piaţa autohtonă de profil, principalele avantaje fiind gama largă de produse, serviciile de suport pentru vânzare, timpul scurt de livrare şi politica de preţuri.

În medie, compania are o cotă de 30% pe pieţele pe care activează de mai mulţi ani, respectiv Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Lituania, Letonia, Estonia, Ungaria. În momentul de faţă, ABC Data se concentrează pe dezvoltarea proiectelor din ţările cu potenţial ridicat – România şi Germania.

România este văzută ca fiind piaţa numărul doi în regiune, după Polonia, a spus Lujanschi.

‘Piaţa din România are un potenţial enorm de creştere şi este extrem de competitivă, motiv pentru care suntem conştienţi că un distribuitor modern trebuie să depăşească modelele de afaceri tradiţionale şi să ofere furnizorilor şi partenerilor săi o vastă susţinere în logistică, în promovarea vânzărilor şi în dezvoltarea soluţiilor IT complete’, a declarat directorul general şi preşedintele Consiliului de Administraţie ABC Data, Norbert Biedrzycki.

În ceea ce priveşte gama de produse, compania se va axa pe zona de mobilitate şi pe networking-componente.

Compania operează în România pe baza acordurilor de distribuţie internaţională centralizate în Polonia. În 2014, compania va începe şi contracte cu comercianţi locali, urmărind să includă în portofoliu cele mai importante branduri locale.

Platforma B2B InterLink a fost dezvoltată de ABC Data în urma unei experienţe de peste 15 ani în comerţul electronic, fiind disponibilă pe toate pieţele în care este prezentă, în versiuni locale, adaptată cerinţelor şi practicilor de afaceri din fiecare ţară. În acest moment, peste 90% dintre comenzi sunt generate pe platforma InterLink, disponibilă pentru partenerii din România pe site-ul ABCData.com.ro.

ABC Data pune la dispoziţia partenerilor locali, din toate segmentele de piaţă – respectiv integratorii IT, revânzătorii, magazinele care comercializează produse IT şi electrocasnice, dar şi lanţurile mari de magazine – un portofoliu de peste 38.000 de produse, de la peste 200 de producători internaţionali. În 2010, compania a lansat propria marcă – Colorovo, portofoliul de produse fiind dezvoltat intensiv, iar în prezent include tablete şi accesorii pentru dispozitivele mobile, consumabile, echipamente de birou şi accesorii pentru calculatoare.

Tot din 2010, ABC Data este o companie publică, listată la Bursa de Valori din Varşovia, iar pentru anul trecut grupul estimează o cifră de afaceri de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Cu peste 20 de ani de experienţă în distribuţia de hardware, software, electronice şi electrocasnice, Grupul pune la dispoziţia partenerilor săi, la nivel regional, 56.000 de produse de la peste 300 de producători.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cum procedează slovacii și irlandezii cu ambalajele cu garanție. Slovacia a implementat un sistem similar cu SGR  în 10 luni, iar în Irlanda s-a ținut cont de situația numeroaselor puburi
Cum procedează slovacii și irlandezii cu ambalajele cu garanție. Slovacia a implementat un sistem similar cu SGR în ...
Economica a stat de vorbă cu doi reprezentanți ai companiilor care administrează sisteme de garanție-returnare în Slovacia și Irlanda....
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea ...
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...