1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

News

Cel mai mare exerciţiu militar al SUA în Europa din ultimul sfert de secol

Armata americană îşi pregăteşte cea mai mare desfăşurare în Europa din ultimii 25 de ani, prin trimiterea, în cadrul unei exerciţiu anul viitor, a 20.000 de militari suplimentari, cu scopul de a-şi ”demonstra puterea militară” faţă de adversari ca Rusia, anunţă comandantul Forţelor terestre americane în Europa, generalul Christopher Cavoli, relatează AFP citat de News.ro.

10 dec, 2019 | News.ro

Aproximativ 9.000 de militari americani staţionaţi în Europa li se vor alătura şi vor participa la exerciţiul militar ”Defender-Europe 20”, la care urmează să participe în total 37.000 de militari aliaţi, din mai şi până în iunie 2020, în zece ţări europene, a declarat luni generalul Cavoli unui grup de jurnalişti la Pentagon.

Primele trimiteri de militari şi materiale încep în februarie, în vederea instalării a aproximativ 13.000 de piese de echipament, care vor parcurge până la 4.000 de kilometri pentru a ajunge la destinaţie.

Este vorba despre o adevărată provocare logistică în ţările fostului bloc sovietic, în care căile ferate nu au aceeaşi lăţime ca în Europa Occidentală, şi în care podurile nu sunt prevăute să susţină cele 70 de tone ale tancurilor americane de tip Abrams. Citeşte mai departe pe News.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO