1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

Cel mai mare grup TV din Grecia vrea să preia o televiziune din România

Cel mai mare grup radio si TV din Grecia, Antenna Group [ANT1], care detine si o statie in Serbia – Fox Televijia, in parteneriat cu News Corp. – este interesata de achizitii si eventual o lansare in Romania. Discutiile preliminare sunt purtate chiar de Theodore Kyriakou [foto], CEO al grupului inca din 1998.

18 noi, 2013 | ECONOMICA.net

Compania este cunoscuta pentru lansari si exit-uri de succes in regiune dupa ce a reusit cumpararea cu cateva (maxim) zeci de milioane si apoi vanzarea spectaculoasa cu nu mai putin de 628 de milioane de euro a NOVA Televisia din Bulgaria catre grupul suedez Modern Times Group, in 2008, scrie Dragoş Stanca, partener al retelei internationale Thinkdigital.

Surse din piata spun ca pe harta achizitiilor grecilor de la Antenna se afla si Prima TV, cata vreme grupul ProSiebenSat 1 nu exclude gasirea unui partener care sa cumpere fie doar televiziunea [un business cu potential, dar care nu este profitabil momentan] fie si operatiunile profitabile de radio [care aduna impreuna peste 40% din piata radio locala, ca incasari, prin Kiss FM, Magic FM si Rock FM].

Interes pentru business-ul ProSiebenSat1 din Romania mai exista si dinspre grupuri locale, cele mai serioase discutii fiind se pare cu RCS-RDS dar si tatonari cu investitori privati.

Citiţi aici continuarea

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO