Cel mai mare investitor de la Metro îşi vinde o parte din acţiuni către Daniel Kretinsky

  Berlin, 26 aug / Agerpres/ - Grupul german de investiţii Haniel, cel mai mare investitor de la grupul de distribuţie Metro, a anunţat vineri că a ajuns la un acord pentru a vinde o participaţie de 7,3% din capitalul Metro către vehiculul de investiţii EP Global Commerce (EPGC), care poate prelua şi restul participaţiei la o dată ulterioară, informează Reuters, citat de Agerpres. Valoarea tranzacţiei nu a fost divulgată.
Economica.net - Dum, 26 aug. 2018, 14:12
Cel mai mare investitor de la Metro îşi vinde o parte din acţiuni către Daniel Kretinsky

EP Global Commerce (EPGC) este un vehicul de investiţii deţinut în proporţie de 53% de miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi 47% de investitorul slovac Patrik Tkac, co-fondatorul grupului de companii J&T.

Potrivit termenilor acordului, EPGC dispune de o opţiune de cumpărare pentru restul participaţiei de 15,2% deţinută de Haniel la Metro. Haniel este cel mai mare acţionar la Metro cu o participaţie de 22,5% care pe baza preţului înregistrat vineri seara avea o valoare de 998 milioane euro.

„Haniel încearcă de mult timp să diversifice, să echilibreze şi să dezvolte portofoliul său de companii. În acest context, am decis că ar fi profitabil pentru Metro AG să atragă noi investitori” a declarat directorul grupului german de investiţii Haniel, Stefan Gemkow.

Miliardarul ceh Daniel Kretinsky, care conduce de asemenea grupul energetic ceh EPH, a precizat că vehiculul de investiţii EPGC are intenţia să îşi exercite opţiunea de achiziţie pentru restul participaţiei deţinută Haniel, adăugând că este convins poate juca un rol pozitiv în dezvoltarea Metro.

După ce a transformat EPH în unul din cele mai mari grupuri energetice din Europa, Kretinsky a făcut şi alte investiţii în ultimii ani, cea mai recentă fiind preluarea unei părţi din posturile de radio din Europa de Est aparţinând grupului francez de media Lagardere.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de unităţi în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cîţu: Nu prea văd sensul ca după 1 aprilie, când intrăm în vară, să reglementăm piaţa de energie
Cîţu: Nu prea văd sensul ca după 1 aprilie, când intrăm în vară, să reglementăm piaţa de energie
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, marţi, că nu vede sensul unei reglementări a pieţei de energie după data ...
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă Atena
Ninsori abundente în Turcia şi Grecia: Haos pe Aeroportul din Istanbul, mii de şoferi blocaţi pe o autostradă de lângă ...
Cursele aeriene programate pe Aeroportul din Istanbul au fost suspendate până marţi după-amiază şi mii de şoferi au ...
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Schimbări în structura de conducere a Porsche Finance Group
Porsche Finance Group anunță schimbări importante în structura de conducere. CEO-ul David Gedlicka preia și funcția ...