Cel mai mare satelit geostaționar pentru internet construit vreodată în Europa a fost lansat cu succes

Satelitul de comunicații Eutelsat Konnect VHTS, construit de Thales Alenia Space, a fost lansat cu succes cu o rachetă Ariane 5 de la Centrul Spațial din Guyana Franceză.
Lidia Neagu - mar, 13 sept. 2022, 10:41
Cel mai mare satelit geostaționar pentru internet construit vreodată în Europa a fost lansat cu succes

Satelitul Eutelsat Konnect VHTS („very high throughput satellite”), un satelit cu capacitate foarte mare construit pentru Eutelsat, va oferi conectivitate mobilă de mare viteză în bandă largă în Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu. Cu o capacitate de 500 Gbps, este cel mai mare satelit geostaționar de comunicații construit vreodată în Europa. Satelitul încorporează cel mai puternic procesor digital pus vreodată pe orbită, oferind flexibilitate în alocarea capacității și o utilizare optimă a spectrului.

Eutelsat Konnect VHTS este satelitul tuturor superlativelor: are o înălțime de aproximativ 9 metri, cât o clădire cu trei etaje, o anvergură a aripilor de peste 45 de metri și cântărește 6,4 tone. Cu o durată de viață proiectată de peste 15 ani, satelitul e construit pe o platformă Spacebus NEO complet electrică de la Thales Alenia Space și dezvoltat cu sprijinul Agenției Spațiale Franceze și al Agenției Spațiale Europene.  

Acest satelit de nouă generație, cu o capacitate de șapte ori mai mare decât cea a satelitului EEutelsat Konnect lansat în 2020, va contribui la reducerea decalajului digital, oferind acces la internet de foarte mare viteză în întreaga Europă, în special în regiunile izolate, cu acoperire slabă. Serviciile HTS – disponibile la sol, în aer și pe mare, oriunde și oricând în zona acoperită – vor fi comparabile cu performanțele și serviciile unei rețele de fibră optică.

„Sunt foarte mândru de lansarea cu succes a Eutelsat Konnect VHTS, o bijuterie tehnologică rezultată din colaborarea noastră de lungă durată cu Eutelsat”, a declarat Hervé Derrey, președinte și CEO al Thales Alenia Space. „Eutelsat Konnect VHTS întruchipează viziunea noastră „Spațiu pentru viață”, oferind conectivitate în bandă largă de neegalat oamenilor din întreaga Europă, oriunde s-ar afla.” 

Cu o experiență de peste 40 de ani și beneficiind de o combinație unică de competențe, expertize și culturi, Thales Alenia Space oferă soluții rentabile pentru telecomunicații, navigare, observarea Pământului, managementul mediului, explorare, știință și infrastructuri orbitale. Guverne și companii private, deopotrivă, se bazează pe Thales Alenia Space pentru a proiecta sisteme de sateliți care oferă, oricând și oriunde, posibilități de conectare și de poziționare, care ne monitorizează planeta, contribuie la gestionarea resurselor și care explorează sistemul nostru solar și chiar mai departe.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...