1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

News

Cel mai mare skate-park din ţară, inaugurat în urma unei investiţii de 1 milion de euro, la Sibiu

Primăria Municipiului Sibiu a inaugurat, vineri, noul skate-park realizat în zona pieţei Obor (Calea Şurii Mari), printr-o investiţie în valoare de 4,6 milioane lei, fiind vorba de cel mai mare şi mai modern astfel de obiectiv din ţară, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

17 mai, 2019 | Agerpres

"Este un proiect pentru tineri, pentru sport. Am investit în acest obiectiv pentru că suntem conştienţi că tinerii sibieni au un mare interes pentru acest tip de sport. Parcul este cel mai mare din ţară, dar şi cel mai modern pentru că am amplasat aici cele mai noi elemente şi ansambluri care formează circuite pentru BMX, skateboard, role, trotinete şi MTB-uri. Sper să fie pe placul celor care practică aceste sporturi şi să îl folosească cu plăcere", a afirmat edilul-şef Astrid Fodor, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către Primăria Municipiului Sibiu.

Noul skate-park a fost amenajat pe o suprafaţă de peste 10.000 mp, din care pe mai mult de 3.000 mp s-au montat opt ansambluri de elemente specifice prefabricate din beton. Parcul pentru skateboarding este deservit de o clădire cu vestiare şi grupuri sanitare.

În jurul acestor instalaţii s-a amenajat o zonă pietonală pe 2.000 mp pe care s-au creat alei, s-au montat bănci şi s-a completat cu zone verzi în suprafaţă de 3000 de mp pe care s-au plantat arbuşti şi copaci, precizează sursa citată.

Pentru a viabiliza zona parcului, au fost amenajate drumul de acces spre acesta şi o parcare de 60 de locuri pentru autovehicule şi 12 suporţi pentru biciclete. De asemenea, parcul este luminat de 33 de corpuri de iluminat cu LED şi supravegheat de un sistem cu opt camere video, o măsură antivandalism necesară.

Constructorul contractat pentru realizarea acestei lucrări a fost SC Sport Play Sistem SRL din Turda, judeţul Cluj. Valoarea investiţiei este de 4,6 milioane de lei. Parcul va fi administrat de Serviciul public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Municipiului Sibiu şi va fi deschis zilnic de la ora 10,00 la ora 22,00, se mai menţionează în comunicatul primăriei sibiene.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO