1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

News

Cel mai mare vas de croazieră din lume pleacă în primul voiaj. Cum arată “oraşul plutitor” VIDEO

“Harmony of The Seas”, cel mai mare vas de croazieră  construit vreodată, va părăsi zilele acestea şantierul naval din Franţa, unde a fost recent terminat.

14 mai, 2016 | ECONOMICA.net

Harmony of The Seas va părăsi duminică la prânz şanterul naval din Saint Nazaire. După o primă croazieră inaugurală, în data de 22 mai, cu plecare din portul britanic Southampton, din sudul Angliei, vasul va fi folosit de firma Royal Caribbean, c ea care l-a comandat, pentru croaziere de câte o săptămână în Mediterana, până la finalul lunii octombrie.

Harmony of The Seas este cel mai mare vas de croazieră construit vreodată. Este un adevărat oraş plutitor, care poate primi, pe lângă cei 2.100 de membri ai echipajului, 6.360 de pasageri. Cântăreşte 120.000 de tone, are 16 punţi şi o lungime de 362 de metri-pentru comparaţie, Turnul Eiffel are doar 312 metri.

Nu este doar cel mai mare vas de croazieră, ci şi cel mai scump. A costat aproape un miliard de euro şi a fost construit în trei ani şi jumătate.

În ultimii ani, croazierele sunt din ce în ce mai gustate de turişti, ceea ce i-a făcut pe operatori să comande vase din ce în ce mai mari şi mai luxoase. Dacă 2004, 13 milioane de oameni plecau în vacanţă în coaziere, în 2015 numărul lor a urcat până la 23 de milioane.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO