Cel mai nou avion de la Airbus, expus la Singapore Airshow. FOTO

Airbus Group a expus la Singapore cel mai nou model de avion din portofoliu – A350 XWB. Noua aeronavă va începe zborurile comerciale în ultimul trimestru al acestui an, în cadrul companiei aeriene Qatar Airways.
Economica.net - lun, 10 feb. 2014, 14:00
Cel mai nou avion de la Airbus, expus la Singapore Airshow. FOTO

Prezentarea publică a A350 în cadrul expoziţiei este o mutare pentru Aribus de a câştiga clienţi de pe piaţa asiatică. Până în prezent, Airbus a primit 814 comenzi de la 39 de clienţi, printre care Singapore Airline, Cathay Pacific Airways, Kuwait Airways şi Japan Airlines, scrie Bloomberg.

Avionul este o variantă la modelul Boeing 787 Dreamliner, care s-a confruntat anul trecut cu probleme la baterie, ceea ce a dus la blocarea la sol a 50 de avioane deţinute de mai multe companii aeriene.

Investiţiile în cercetarea şi dezvoltarea noului avion se ridică la 15 miliarde de dolari, informează BBC. Peste 50% din avion este construit din fibră de carbon, în special fuselajul şi aripile. La celelalte părţi s-a folosit titan şi aliaje speciale.

Airbus se laudă că acest nou model va folosi cu 25% mai puţin combustibil faţă de celelalte modele de avioane din clasa sa şi estimează că va vinde 7.000 de avioane în următorii 20 de ani.

Modelul, care poate transporta între 276 şi 369 de pasageri, are un preţ de listă ce variază între 254,3 milioane de dolari şi 332,1 milioane de dolari, notează Asociated Press.

Prima prezentare a modelului A350 a avut loc anul trecut pe 14 iunie la Paris Air Show. Avionul prezentat la Singapore este al doilea avion care efectuează teste de zbor, fiind dotat cu echipament pentru monitorizarea performanţei.

Cum a început Airbus anul 2014

Airbus a demarat anul 2014 cu 10 comenzi pentru aeronave din seria A320 şi A350 XWB. Totodată, producătorul a livrat 39 de aeronave din toate cele trei linii de produse aflate în serviciu în acest moment – A320, A330 şi A380, se arată într-un comunicat de presă al Airbus.

Printre contractele nou încheiate a fost cel cu American Airlines privind achiziţionarea a 7 aeronave A321ceo, precum şi cel cu Tibet Airlines, pentru o aeronavă A319ceo. Aceste contracte subliniază popularitatea continuă a versiunilor „ceo” Airbus – opţiune motor curent – a aeronavelor cu un singur culoar.

Libyan Airlines a plasat o repetare de rezervare pentru noul A350 XWB, achiziţionând două A350-900s. Această comandă confirmă încă o data tendinţa pieţei către aeronave mai mari, cu un număr mai mare de locuri.

La 31 ianuarie comenzile în curs ale Airbus au totalizat 5.525 aeronave – 4.272 din gama A320, incluzând 2.610 din versiunile A319/A320/A321neo; 258 A330; 814 A350; 181 A380.

VIDEO Sosire A350 la Singapore 

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale în primul trimestru din acest an, potrivit datelor prezentate azi de......
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
În principalele zone turistice din Italia sunt luate măsuri împotriva supraaglomerării
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment ...
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Ajutorul SUA nu este suficient pentru o contraofensivă rapidă a Ucrainei – responsabil militar american
Revenirea ajutorului militar american către Ucraina va permite armatei acestei ţări să reia iniţiativa împotriva Rusiei, ...
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja ...