1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 35 º

News

Cel mai tânăr partener de la ZRP a lansat o carte dedicată insolvenţei. Gheorghe Piperea, coordonator

Antoniu Obancia, cel mai nou partener de la casa Zamfirescu Racoţi&Partners a lansat un volum dedicate procedurilor insolvenţei. Coordonator este  Gheorghe Piperea, avocat şi practician în insolvenţă

23 iun, 2014 | | ECONOMICA.net

Societatea de avocaţi Zamfirescu Racoţi & Partners (ZRP) şi Editura Hamangiu au lansat  volumul Procedura insolvenţei. Efectele juridice asupra contractelor debitorului, autor Cozmin-Antoniu Obancia, partener în cadrul ZRP.

“Cartea are la bază teza de doctorat a lui Antoniu Obancia, susţinută la sfârşitul anului 2013 şi elaborată sub coordonarea profesorului universitar doctor Gheorghe Piperea. Lucrarea analizează procedura insolvenţei din perspectiva mecanismului contractual în care este implicat debitorul, fiind o monografie care expune această problematică într-o manieră uşor inteligibilă din punct de vedere teoretic şi utilă din punct de vedere practic. Volumul se adresează juriştilor de orice profesie care activează în procedurile de insolvenţă şi prezintă utilitate pentru înţelegerea transformărilor aduse de noua lege a insolvenţei.”, arată un comunicat al societăţii de avocatură. „Domeniul insolvenței mi-a fost relevat în experiența de peste 14 ani de avocatură ca un domeniu foarte vast de practică judiciară şi de cercetare ştiinţifică, un adevărat univers, de drept şi de fapt. M-a atras perspectiva specială din care puteau fi privite şi analizate unele dintre cele mai interesante instituţii aplicabile în procedura insolvenţei, anume din perspectiva contractelor în care este angrenat debitorul. Ca element de noutate, cercetarea sintetizează problemele la care practica judiciară a dat soluţii neunitare sau faţă de care Legea 85/2006 s-a dovedit a fi lacunară, şi conţine corelativele propuneri de rezolvare ori de îmbunătăţire a legislaţiei”, a declarat Antoniu Obancia.

 

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO