1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Extern

Cel puţin 44 de morţi într-un dublu atentat la Damasc

Un dublu atentat s-a soldat sâmbătă cu cel puţin 44 de morţi, între care pelerini şiiţi irakieni, în oraşul vechi din Damasc, conform organizaţiei nonguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), acesta fiind unul dintre cele mai sângeroase atacuri din centrul capitalei siriene din ultimii ani, transmite AFP, preluată de Agerpres.

11 mar, 2017 | ECONOMICA.net

"O bombă a explodat şi un kamikaze şi-a detonat explozibilul avut asupra sa în sectorul Bab al-Saghir" unde se află mausolee şiite, a precizat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, care a precizat de asemenea că zeci de alte persoane au fost rănite.

Ministerul irakian de Externe a anunţat moartea a circa 40 de "martiri irakieni şi rănirea altor 120". Purtătorul de cuvânt al ministerului, Ahmed Jamal, a evocat într-un comunicat o "operaţiune teroristă criminală".

Anterior, agenţia oficială Sana a relatat că "două bombe amplasate de terorişti" au explodat în apropiere de cimitirul din Bab al-Saghir în districtul Bab Moussalla, "făcând morţi şi răniţi".

Este vorba de o zonă unde se află numeroase mausolee şiite considerate ca locuri de pelerinaj, dar şi mausolee sunnite.

Principalul bastion al regimului preşedintelui Bashar al-Assad, capitala siriană a fost lovită de mai multe atentate de la începutul războiului în 2011.

În ultimii ani, mai multe atentate sângeroase au vizat un important loc de pelerinaj şiit în apropiere de Damasc, Sayeda Zeinab, cel mai sângeros fiind cel de la 21 februarie 2016: 136 de morţi, între care 97 de civili. El a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), care controlează teritorii în special în estul ţării.

Majoritatea atentatelor au fost revendicate de grupări jihadiste ostile Iranului şi Hezbollah-ului şiite, principali aliaţi ai regimului lui Bashar al-Assad.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO