1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Finanţe şi bănci

Cele două societăţi de asigurări Ergo din România ar putea fuziona cu subsidiara Euroins. Tranzacţia se va finaliza la sfârşitul lui 2020

În contextul mai larg al restructurării Ergo Insurance din Germania cele două subsidiare Ergo din România, de asigurări generale şi de asigurări de viaţă, fac obiectul unui acord de vânzare între asigurătorul german şi bulgarii de la Eurohold, prin Euroins Insurance Group. Tranzacţia fiind realizată de grupul din Bulgaria va itera probabil o fuziune a societăţilor Ergo din România cu Euroins, după cum spun surse din piaţa asigurărilor. Finalul acesteia va fi la sfârşitul lui 2020.

După ce Eurohold Bulgaria a anunţat că va prelua patru companii de asigurări deținute de asigurătorul german Ergo în România, Cehia şi Belarus, discuţiile converg acum spre o posibilă fuziune a Euroins România cu cele două societăţi Ergo prezente pe piaţa noastră, fuziune care nu se va încheia mai devreme de finalul anului viitor, după cum spun surse din piaţa asigurărilor. Cu atât mai mult cu cât activele societăţilor Ergo România sunt mai mari decât ale Euroins România.

Achiziţiile şi investiţiile puternice ale grupului german de asigurări în China şi India au determinat ieşirea Ergo Insurance din Rusia, Slovenia, Ungaria, Croaţia, Cehia, Belarus, România şi mai nou, Turcia. Grupul german de asigurări va rămâne prezent în Polonia (care are afaceri de circa un miliard de euro, adică la jumătate faţă de întreaga piaţa din România şi de 21 de ori mai mult decât afacerile din România), Ţările Baltice şi Grecia susţin sursele citate.

Cele două companii deţinute de Ergo în România au înregistrat în 2017 o creştere spectaculoasă de 48%, ajungând la prime totale pe asigurări de viaţă şi generale de 46,8 milioane euro. În plus, ambele companii au fost pe profit cu un rezultat net de peste 500.000 de euro. Anul trecut a fost şi primul an în care divizia de viaţa a Ergo a intrat pe profit, în 2016 fiind pe breakeven. Totuşi, în comparaţie cu afacerile totale ale Ergo la nivel global, businessul din România este mic şi reprezintă doar 0,3% din subscrierile totale ale grupului german.

Mişcările din ultimii doi ani ai asigurătorului german Ergo, vânzarea subsidiarelor deţinute de acesta în 13 ţări te duce cu gândul că cel mai mare reasigurător al lumii, Munich Re vrea să vândă Ergo, principala sa societate de asigurare la nivel mondial. Dar, după cum a explicat directorul executiv al Munich Re, Joachim Wenning, citat de reuters.com, reasigurătorul nu doreşte acest lucru.

Acesta a aexplicat că Ergo se luptă cu costuri ridicate și marje reduse și a vândut 13 filiale din străinătate. În plus, "Pe piețele țintă ale Ergo ne putem imagina achiziții pe o scară foarte semnificativă", a precizat Joachim Wenning, referindu-se probabil la achiziţii Ergo în China şi India, unde societatea este prezentă dar piaţa de desfacere este imensă."Dar înainte de a se angaja în astfel de achiziții, Ergo trebuie să-și recâștige competitivitatea, pe care intenționează să o realizeze parțial prin reducerea a 2.100 de locuri de muncă în următorii doi ani", a completat directorul general al Munich Re.

În acest context se încadrează şi faptul că, şi cele două subsidiare ale Ergo Insurance în România au fost vândute către grupul bulgar Eurohold care deţine Euroins Insurance Grroup (EIG), cu cele două filiale ale sale din România şi Bulgaria. După cum a declarat oficial cu ceva timp în urmă, grupul bulgar EIG a semnat déjà acordul prin care va achiziţiona companiile subsidiare ale asigurătorului german ERGO, parte a reasiguratorului Munich Re, din România şi Cehia – asigurări de viaţă, respectiv generale – precum şi compania de asigurări generale din Belarus.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO