Cele mai accesibile cartiere rezidenţiale din Bucureşti

În București, prețurile apartamentelor pot varia destul de mult de la un cartier la altul Te afli în căutarea unei locuințe în Capitală, însă ai la dispoziție un buget limitat? Vestea bună este că zonele și cartierele rezidențiale din cel mai mare oraș al țării acoperă o plajă largă de prețuri – astfel încât, cu ceva răbdare, ai toate șansele să găsești o proprietate pe măsura posibilităților tale financiare. În două dintre cele mai accesibile zone din București, suma medie solicitată pentru un apartament se încadrează în pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util.
Economica.net - joi, 09 iul. 2020, 09:10
Cele mai accesibile cartiere rezidenţiale din Bucureşti

Top 5 cele mai convenabile cartiere rezidențiale din București

Imobiliare.ro monitorizează constant preţurile apartamentelor din Bucureşti și alte mari orașe – iar, periodic, chiar raportat la diferite zone. Iată, așadar, care sunt cele mai accesibile cinci cartiere din Capitală, în funcție de suma medie solicitată pentru o asemenea unitate locativă:

 

Locul 1 – Ghencea

Potrivit celor mai recente statistici ale portalului, după o scădere de 0,4% față de cele trei luni anterioare, Ghencea se situa, în primul trimestru al anului 2020, pe primul loc în topul cartierelor bucureștene cu cele mai accesibile apartamente. Astfel, o locuință la bloc poate fi achiziționată aici cu un preț mediu de 880 de euro pe metru pătrat util; asta înseamnă că, pentru un imobil cu două camere, cu o suprafață medie de 55 de metri pătrați utili, ar trebui să dispui de o sumă de 48.400 de euro. Pe de altă parte, o unitate locativă cu trei camere, în suprafață de 70 de metri pătrați, ar ajunge la 61.600 de euro.

 

Locul 2 – Rahova

După un avans trimestrial de 0,9%, prețul mediu solicitat de către vânzătorii de apartamente din zona Rahova a ajuns la 1.000 de euro pe metru pătrat util. Asta înseamnă că pentru un apartament bicameral va trebui să plătești circa 55.000 de euro, în vreme ce unul tricameral va ajunge la circa 70.000 de euro. Ca și în celelalte zone incluse din București incluse în clasamentul de față, în Rahova vei putea găsi atât apartamente în blocuri vechi, cât și locuinţe noi, în cadrul unor complexuri rezidențiale de mici sau mai mari dimensiuni.

Deși nu se bucură de o reputație foarte favorabilă, cartierul Rahova oferă o serie de avantaje, printre care accesul rapid către centrul Capitalei

 

Locul 3 – Giurgiului

Pe fondul unei creșteri de 1% față de trimestrul anterior, apartamentele disponibile spre vânzare în zona Giurgiului au ajuns la o medie de 1.050 de euro pe metru pătrat util. Astfel, dacă ai în vedere achiziția unei locuințe cu două camere (de 55 de metri pătrați utili) va trebui să dispui de circa 57.750 de euro; o locuință cu trei camere (de 70 de metri pătrați) va ajunge, pe de altă parte, la 73.500 de euro. Bineînțeles că prețurile apartamentelor din blocurile noi din zonă vor fi ceva mai mari, în vreme ce apartamentele vechi vor fi mai accesibile.

Locul 4 – Militari

Față de ultimul trimestru din 2019, apartamentele din Militari s-au apreciat considerabil (+5,9%), astfel că această zonă a ajuns să ocupe locul al patrulea în clasamentul celor mai accesibile cartiere rezidențiale din București, cu o valoare medie de 1.100 de euro pe metru pătrat util. Dacă visezi să locuiești aici, ar trebui să ai în vedere un buget de circa 60.500 de euro pentru o locuință cu două camere și, respectiv, unul de aproximativ 77.000 pentru o locuință cu trei camere.

Un cartier destul de verde, Militari este deservit de numeroase mijloace de transport în comun, inclusiv metrou.


Locul 5 – Giulești

Și cartierul Giulești a consemnat un avans considerabil în primul trimestru al acestui an: este vorba despre un plus de circa 8%, până la o valoare medie de listare de 1.120 de euro pe metru pătrat. Astfel, un apartament cu două camere (tip confort 1) ar costa 61.600 de euro, în vreme ce unul cu trei camere ar ajunge la aproximativ 78.400 de euro. Și aici vei avea de ales între oferte de apartamente vechi și noi.

 

Cum te poate ajuta Imobiliare.ro să găsești locuința perfectă în aceste cartiere

După cum probabil știi deja, Imobiliare.ro este site-ul numărul 1 din România în materie de anunțuri imobiliare. Cu un total de peste 25.000 de oferte de vânzare doar la nivelul Capitalei, portalul oferă opțiuni pentru toate buzunarele. Dorința noastră este să-ți facem căutarea cât mai ușoară, astfel încât să te poți bucura cât mai mult de „drumul” către locuința visată.

Vizitând portalul, vei descoperi o serie de „tool-uri” pe care ți le punem la dispoziție, începând cu multiplele criterii de selecție a proprietăților. Astfel, pentru a-ți restrânge căutarea la piaţa rezidenţială din Bucureşti, spre exemplu, tot ce trebuie să faci este să bifezi zona (sau zonele) care te interesează în căsuța de căutare din susul paginii. La această specificație poți adăuga și numărul de camere, intervalul de preț, etajul și suprafața dorite, dar și altele. De asemenea, poți selecta doar afișarea locuințelor din ansamblurile rezidențiale noi din București, a proprietăților ce pot fi achiziționate fără comision sau a anunțurilor care au inclusă în prezentare opțiunea Video/Foto 360. Dacă te interesează mai degrabă o locuință într-un complex de case, schimbarea se face foarte ușor, din bara de căutare din susul paginii.

Te așteptăm, așadar, pe Imobiliare.ro pentru a-ți găsi locuința potrivită – în cartierele rezidențiale din București, dar și din alte orașe ale țării!

Sursă foto: Dreamstime.com

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...