Samsung, Apple şi Google lansează cele mai aşteptate telefoane ale verii. Ce design şi performanţe propun – FOTO

Samsung, Apple și Google sunt pe cale să lanseze cele mai așteptate telefoane ale anului, primele rivale serioase din 2018 pentru S9+ și Huawei P20 Pro.
Lidia Neagu - sâm, 28 iul. 2018, 08:56

Lansarea Samsung Galaxy Note 9 este confirmată pentru data de 9 august, mai devreme față de perioada clasică în care Samsung obișnuia să lanseze telefoanele în anii trecuți, adică finalul lunii august. Față de modelul anterior, se așteaptă ca Note 9 să aibă cateva update-uri consistente, însă la capitolul design, se pare ca nu vor exista modificări deosebite – toate butoanele și senzorii vor fi similare cu Note 8.

Noul telefon va avea un ecran mai mare, de 6,38 inchi (față de 6,32 inci pentru Note 8) și va ajunge în magazine începând cu 24 august, la un preț de pornire de 1.050 de euro pentru varianta de 128 GB. Modelul de 512 GB va avea un preț de 1.250 de euro. Unele surse spun că pentru Europa va exista și o variantă de 64 GB. Momentan, nu se știe la ce dată vor ajunge în România.

Zvonurile din piață spun că noul telefon de la Samsung va avea o baterie de 4.000 mAh, o îmbunătățire de 20% față de modelul anterior, care avea 3.300 mAh.

Conform imaginilor apărute pe surse în presa străină, gama de culori va fi extinsă atât pentru carcasa telefonului, cât și pentru stiloul S Pen – albastru, maro, argintiu, violet și negru. Fiecare carcasa va avea stiloul de aceași culoare, mai puțin varianta pe albastru, care va avea un stilou auriu. De asemenea, stiloul va avea un upgrade și va funcționa în premieră prin Bluetooth, fapt care i-ar permită să aibă funcții în plus, cum ar fi controlul muzicii sau să fie folosit pentru a face fotografii de la distanță.

Telefonul va veni cu îmbunătățiri și pentru camera foto, care va beneficia de senzori ISOCELL care promit fotografii mai clare în condiții de lumină slabă, și a creat patru sub-categorii pentru aceștia: Bright, Dual, Fast și Slim. O altă noutate ar fi că smartphone-ul ar putea veni cu senzor de amprentă pe ecran.

Cât privește procesorul, acesta ar fi octa-core de la Qualcomm Snapdragon 845, cu memorie de 4 GB de RAM, însă au apărut informații potrivit cărora va exista și o variantă de 6 GB RAM, ca modelul anterior, sau chiar cu 8 GB. 

Noi surprize de la Google

Noul telefon al celor de la Google este așteptat să apară pe 4 octombrie, iar în magazine două săptămâni mai târziu, în două versiuni – Pixel 3 și Pixel 3 XL, care vor veni împreună cu ceasul Pixel Watch.

Zvonurile arată telefoanele vor avea o performanță îmbunătățită, prin procesorul Qualcomm Snapdragon 845, o camera mai bună cu o singura lentilă și caracteristici noi, cum ar fi încărcarea wireless.

Prețul este încă un mister, mai ales că în ultimele 12 luni, prețul telefoanelor a crescut. Se așteaptă însă ca Google să folosească la noile sale telefoane o tehnologie actualizată, ceea ce înseamnă că prețurile ar putea crește. Modelul Pixel 2 costă 649 de dolari pentru cea mai ieftină versiune, iar Pixel 2 XL – 849 de dolari.

Potrivit imaginilor apărute, designul nu va avea modificări importante, va fi disponibil în două nuanțe și va beneficia de senzor de amprentă. Pixel 3 va avea un ecran cu diagonala de 5,4 inci și dimensiuni de 145.6 x 68.2 x 7.9mm, în timp ce varianta 3 XL va avea 6,2 inchi și dimensiuni de 158 x 76.6 x 7.9mm. Cu toate acestea, ambele telefoane vor măsura 8,6 mm, dacă luăm în calcul și marginea camerei din spate.

Nu există încă informații despre cât de multă memorie RAM sau spațiu de stocare vor oferi telefoanele Pixel de generația a treia, deși am dori să vedem Google să doteze cel puțin Pixel 3 XL cu 6 GB de memorie RAM. Restul specificațiilor cheie ale viitoarelor smartphone-uri Pixel rămân un mister complet în acest moment.

Imaginile apărute în presă sugerează că ambele modele vor avea obiective cu cameră duală pe față, în timp ce lentilele din spate rămân singulare. Aceastea sunt singurele informații despre camerele Pixel 3, dar mai mult ca sigur vor fi îmbunătățiri față de modelele din generația anterioară.

Apple pregătește lansarea a trei noi telefoane iPhone 

Apple nu a anunțat încă oficial data lansării noilor sale telefoane, însă de obicei acestea au loc în luna septembrie. Sunt anunțate o mulțime de schimbări, în ciuda problemelor legate de fabricarea ecranelor LCD. Unele surse afirmă că Apple se va îndrepta mai degrabă către LG pentru a-și procura ecranele OLED, decât spre Samsung.

Vor fi trei modele de telefoane, numele acestora nu este cunoscut deocamdată, dar se știe că vor avea noi dimensiuni. Astfel, două dintre acestea vor avea ecran OLED de 5,8 și 6,5 inchi, iar al treilea, care va fi mai ieftin, va avea ecran LCD de 6,1 inci. Toate modelele vor avea recunoaștere facială și ecran edge-to-edge. Aceast lucru înseamnă că anul 2018 va marca sfârșitul oficial al butonului ”Home” de pe fața telefonului și senzorul de amprentă Touch ID din gama Apple iPhone.

Așa cum și-a obișnuit fanii, Apple va lansa telefoane în cinci culori diferite. Modelul cu ecran OLED de 6,5 inci va fi oferit în negru, alb și auriu, în timp ce telefonul de 6,1 inch va fi disponibil pe gri, alb, albastru, roșu și portocaliu.

Acesta din urmă va avea un cadru din aluminiu în locul unui cadru din oțel inoxidabil, este posibil să nu fie echipat cu încărcare wireless, va avea o singură cameră cu lentilă din spate și este posibil ca afișajul să nu accepte atingerea 3D.

Prin eliminarea acestor caracteristici, este de așteptat ca Apple să fie capabil să vândă dispozitivul pentru 700-800 de dolari. Nu se știe încă la ce preț se vor situa telefoanele OLED, dar se estimează că vor costa în jur de 1.000 de dolari.

iPhone-urile OLED de 5,8 și 6,5 inci sunt așteptate să continue să ofere camere cu două obiective din spate și o memorie de 4 GB RAM. Modelul mai mare va susține, bineînțeles, o baterie mai puternică pentru o durată mai lungă de viață a bateriei și cel puțin unul dintre iPhone-urile care vin în 2018 este, de asemenea, de așteptat să ofere funcționalitatea dual-SIM. 

Anul se va încheia cel mai probabil cu lansarea Huawei Mate 20 (împreună cu versiunea Pro), acesta fiind răspunsul companiei din China la Samsung Note, însă încă nu au apărut multe informații.

Din ce se știe până acum, se pare că Huawei va miza pe un ecran AMOLED de 6,9 inchi, cu aproape un inci mai mare față de versiunea actuală – Mate 10. 

De asemenea, Huawei P20 din acest va avea o cameră dublă pe spate, iar versiunea Pro se pare că va avea trei camere Leica pe spate, alcătuite dintr-un senzor RGB de 40 de megapixeli, senzor monocrom 20 de megapixeli și o cameră de 8 megapixeli cu un zoom optic de 3x. Dispozitivele P20 oferă și o cameră frontală de 24 megapixeli, un upgrade consistent comparativ cu oferta de 8 megapixeli a lui Mate 10 și Mate 10 Pro. 

Te-ar mai putea interesa și
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Dacia Sandero conduce clasamentul înmatriculărilor pe piața europeană după primele două luni din 2024
Raportul JATO Dynamics cu privire la înmatriculările de autoturisme din februarie confirmă o nouă victorie a modelului Dacia Sandero în fața unor concurenți ca Volkswagen Golf sau Toyota Yaris......
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Ciolacu: Avem în plan ca până la sfârşitul anului să avem o aderare completă la Schengen
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Timişoara, la inaugurarea unui terminal al Aeroportului Internaţional, că ...
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metroul de Otopeni: Metrorex anunță restricții de circulație în Pasajul Băneasa pentru lucrări la M6
Metrorex informează că va fi restricționată circulația în Pasajul Băneasa pentru lucrări topografice la viitoarea ...
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților auto. Ce trebuie să facă autoritățile ca să luăm banii
România va primi 6 miliarde de euro pentru a atenua impactul viitoarei taxe pe carbon în prețul gazelor și al carburanților ...
România va fi unul dintre cei mai mari beneficiari ai Fondului Social pentru Climă, ceea ce va crea o oportunitate semnificativă ...