Cele mai aşteptate 10 telefoane din 2020: ce pregătesc marii producători

Marile tendințe ale anului 2020 pentru telefoane vor fi cu siguranţă lansarea 5G, baterii mai mari cu încărcare şi mai rapidă, camere mai multe și mai bune care vă permit să faceți zoom mai de departe, să capturați imagini ultra-largi și să obțineți mai multe detalii în imagini. Desigur, 2020 va fi și un an extrem de important pentru telefoanele pliabile, lansate mai mult ca un experiment în 2019, ar trebui să își dovedească valoarea în 2020 și să concureze cu smartphone-urile tradiționale.
Economica.net - sâm, 04 ian. 2020, 11:56
Cele mai aşteptate 10 telefoane din 2020: ce pregătesc marii producători

Deja au apărut detalii despre următoarele flagship-uri atât de la Samsung, cât și de la Apple. S-a zvonit că Galaxy S11 aduce o îmbunătățire semnificativă a camerei, incluzând chiar și noul senzor de imagine de 108 megapixeli. Între timp, iPhone 12 ar putea foarte bine să fie primul telefon Apple cu 5G la bord. De asemenea, este foarte posibil ca Apple să renunțe la noi modele iPhone SE 2 cu costuri mai mici, anunţate pentru primăvară.

Iată o serie de telefoane noi care vor ajunge în magazine în 2020:

1. Seria Samsung Galaxy S11

Noua serie Galaxy S11 promite să aducă una dintre cele mai memorabile actualizări ale seriei: în primul rând, aceasta va fi introducerea suportului 5G de-a lungul seriei, împreună cu bateriile mult mai mari, de 5.000 mAh, care vor rezista mai mult, și nu în ultimul rând, noua insulă masivă de camere de pe spate, care se așteaptă să prezinte una dintre cele mai capabile camere de fotografiat puse vreodată pe un smartphone.

Pentru prima dată în câțiva ani, experţii se așteaptă să vedem o schimbare a senzorului de cameră efectiv folosit pe smartphone-uri de la unul tradițional de 12 megapixeli folosit pe majoritatea telefoanelor până în 2019 la un brand nou de 108 megapixeli pe S11. Lista de funcții noi menționează chiar și o cameră periscop 5X care vă va oferi opțiunea de a captura fotografii mult mai curate și chiar o posibilă captură video de 8K.

Data de lansare și prețul estimativ: 18 februarie 2020, prețuri în intervalul de 1.000 de euro

2. Samsung Galaxy Fold 2

După un debut cu probleme, telefoanele pliabile vor avea primul test serios cu publicul în 2020. Lansarea inițială a Galaxy Fold a trebuit să fie anulată, deoarece telefonul s-a stricat în câteva zile, iar Samsung a trebuit să îl relanseze  după ce a făcut câteva remedieri la sfârșitul lunii septembrie 2019. Dar la aproape 2.000 de dolari, puțini oameni au cumpărat telefonul respectiv.

În 2020, Samsung trebuie să lanseze cel puțin un nou telefon pliabil și ar putea folosi și un design total diferit. Oricare ar fi designul final, șansele sunt ca acel dispozitiv să fie unul dintre cele mai interesante telefoane ale anului și să sperăm că va veni cu un preț care va fi ceva mai ușor de gestionat pentru publicul larg.

Data de lansare și prețul estimativ: 18 februarie 2020, prețuri în intervalul de 1.000 de euro

3. iPhone SE 2

Fanii Apple nu trebuie să aştepte până la toamnă pentru un nou iPhone. Zvonurile despre iPhone SE 2 încep să apară din nou, şi, potivit acestora, telefonul nu va fi la fel de mic ca predecesorul său. Noul telefon va avea un ecran de 4,7 inci care amintește de iPhone 8 şi este posibil să să numească Iphone 9. Linia SE va include și o opțiune cu dimensiuni mai mari, posibil evocarea iPhone 8 Plus de 5,5 inci.

Data de lansare și prețul estimativ: martie 2020, prețuri în intervalul de 350 de euro

4. Huawei P40 Pro

Huawei nu a avut un an ușor în 2019, dar are încă o piață imensă în China, care nu este afectată de interdicțiile comerciale din SUA, precum alte regiuni ale globului, inclusiv Europa. În ciuda acestui fapt, există o mulțime de zvonuri despre noul telefon. Se pare că va avea o cameră principală de 64 de megapixeli, parte a unui sistem Leica cu cinci camere. Deși nu se va lansa cu serviciile Google, Huawei va oferi alternative.

P40 Pro poate să continue să îmbunătățească domenii precum: zoom, night mode și detalii și claritatea fotografiilor. De asemenea, este de aşteptat să aibă conectivitate 5G, performanțe mai rapide (cu un cip Kirin încorporat) și mai mult spațiu de stocare și o baterie mai mare.

Data de lansare și prețul estimativ: 24 martie 2020, prețuri în intervalul de 1.000 de euro

5. Moto Razr

S-a vorbit mult în ultimul an despre acest model pliabil cu clapetă, bazat pe RAZR V3. Seria originala RAZR a fost lansată în anul 2004 şi avea designul unui telefon cu clapetă. Modelul din 2020 va avea un ecran OLED de 6,2 inci şi un procesor Snapdragon. Ecranul exterior, atunci când este pliat, are 2,7 inci şi un senzor de amprente încorporat.

Data de lansare și prețul estimativ: ianuarie 2020, prețuri în intervalul de 1.500 de euro

6. Xiaomi Mi 10

Xiaomi este un brand cunoscut pentru telefoanele la jumătate din prețul flagship-urilor mainstream, însă încă echipat cu același procesor și specificații generale, iar în 2020, este de așteptat ca toate telefoanelor lor să beneficieze pe deplin de apariția 5G (cu excepția celor mai ieftine).

Modelul Mi 10 va avea o cameră îmbunătățită care poate rivaliza cu gama Galaxy de la Samsung și iPhone, plus îmbunătățiri ale experienței bogate în funcții MIUI. De asemenea, va fi unul dintre primele telefoane care va folosi platforma Qualcomm Snapdragon 865.

Data de lansare și prețul estimativ: februarie 2020, prețuri sub 1.000 de euro

7. Seria Apple iPhone 12 Pro

iPhone-urile anului 2020 se aşteaptă să aducă unul dintre cele mai mari upgrade-uri pentru familia iPhone. Nu numai că americanii sunt așteptați să introducă 5G pentru familia iPhone pentru prima dată, ci sunt proiectate să aibă un design mai pătrăţos, ecran OLED şi un notch redus.

Se pare că s-ar putea să fie un model de 5,42 inci, un model de 6,06 inci și un model de 6,67 inci în locul modelelor de 5,8 inchi, 6,1 inci și 6,5 inci care există în acest moment. Unele speculații sugerează, de asemenea, senzori de amprentă integrate în ecran.

Data de lansare și prețul estimativ: septembrie 2020, prețuri de la 1.000 de euro pentru varianta Pro

8. Seria Samsung Galaxy Note 11

Odată cu trecerea la 5G, specialiştii se așteaptă să vadă o creștere a dimensiunii telefonului, deoarece bateriile și antenele mai mari necesită mai mult spațiu. Cunoscutul S Pen ar putea beneficiaă, de asemenea, de un upgrade care să cuprindă mai multe modalități de a-l controla de la distanță S Pen. Totodată, va fi interesant de văzut modul în care evoluează camera de pe S11 și modul în care Note 11 o poate duce la nivelul următor.

Data de lansare și prețul estimativ: 12 august, prețuri de la 1.000 de euro

9. Huawei Mate 40 Pro

Huawei Mate 40 Pro va fi lansat la sfârșitul anului 2020, iar accentul va cădea pe caracteristici inovatoare care nu sunt neapărat centrate în jurul camerei.

Fanii Huawei ar trebui să se aştepte la îmbunătățiri ale conectivității 5G, durata de viață a bateriei și recunoașterea feței 3D, precum și a altor funcții. În timp ce telefoanele Huawei din seria P sunt linia în care compania își revarsă ultimele și cele mai mari îmbunătățiri ale camerei, seria Mate este rezervată pentru îmbunătățiri ale performanței și alte funcții.

Data de lansare și prețul estimativ: septembrie 2020, prețuri de la 1.000 de euro

10. OnePlus 8T

OnePlus a început recent să facă mai multe telefoane în încercarea de a-și diversifica portofoliul și se așteaptă ca OnePlus 8T să vină și în versiuni Pro și non-Pro. 

Prețul bun, specificațiile emblematice și experiența ultra-rapidă sunt ceea ce face ca telefoanele OnePlus să fie atât de atrăgătoare, iar în 2020, experţii vor să vadă o conectivitate adecvată 5G pe această listă.

Data de lansare și prețul estimativ: septembrie 2020, prețuri de la 600 de euro

Te-ar mai putea interesa și
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între 8.000 și 10.000 de lei
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între ...
Printr-un ordin dat de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală se atrage atenția asupra faptului că automatele cu sucuri, sandvisuri saau cafea sunt obligate să fie dotate cu AMEF.......
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul ...
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a coborât, vineri, ratingul Israelului, de la "AA minus" până la "A ...
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul ...