Cele mai bune telefoane prezentate la Congresul Mondial al Mobilelor de la Barcelona

Mai mult de 100.000 de directori de executivi din telecomunicaţii, angajaţi ai industriei de telefonie mobilă, analişti şi reporteri au participat la Barcelona pentru Congresul Mondial al Mobilelor (MWC), care s-a încheiat joi. Cel mai mare eveniment al industriei a avut ca temă în acest an "Conectivitatea inteligentă".
Economica.net - Dum, 03 mart. 2019, 10:35
Cele mai bune telefoane prezentate la Congresul Mondial al Mobilelor de la Barcelona

Evenimentul este locul în care toţi producătorii de telefoane prezintă cele mai noi produse, inovaţiile şi produse lor concept într-o bătălie continuă pentru supremaţia pieţei.

Aceste experimente nu se vor transforma neapărat în produse grozave, dar tendința globală spre explorarea limitelor designului smartphone-urilor pentru a găsi o nouă formulă câștigătoare, face din MWC un spectacol interesant. Iată, potrivit the verge, o scurtă recapitulare a celor mai notabile telefoane prezentate:

1. Huawei Mate X

La doar o săptămână de la lansarea Galaxy F, telefonul pliabil de la Samsung, Huawei a răspuns cu varianta sa – Mate X. Dispozitivul poate fi folosit fie ca pe un telefon de 6,8 inci atunci când este pliat, fie ca pe o tabletă de 8 inchi atunci când este deschis.

Telefonul este echipat cu antene 5G, ecranul este AMOLED fără margini şi notch, iar procesorul Kirin 980 este alimentat de o baterie de 4.500 mAh. 

Huawei spune că telefonul va ajunge pe rafturile magazinelor la mijlocul anului 2019, într-o configuraţie cu 8 GB RAM şi 512 GB stocare la preţul de 2.299 euro.

2. Xiaomi Mi Mix 3 5G

Xiaomi nu vrea să rateze momentul 5G şi a dezvăluit la Congresul Mondial de Mobile din Barcelona primul său smartphone care vine cu un modem de 5G. Mi Mix 3 5G este o nouă variantă a lui Mi Mix 3, un telefon pe care producătorul chinez l-a lansat iniţial în octombrie 2018.

Mi Mix 3 5G este echipat cu noul procesor Snapdragon 855, un upgrade de la Snapdragon 845 găsit în versiunea 4G, precum şi alte componente şi antene pentru 5G. Când vine vorba de modem, compania utilizează modemul Qualcomm X50 5G. 

Alte caracteristici includ un ecran AMOLED de 6,39 inci, o cameră cu două obiective în față (24 megapixeli și 2 megapixeli), o cameră cu două obiective pe spate (lentile cu unghi larg de 12 megapixeli și teleobiectiv), baterie de 3.800 mAh și Android 9 Pie cu MIUI 10. 

Ce este incredibil cu privire la 5G Mi Mix 3 este prețul său, ceva la ce Xiaomi a excelat întotdeauna. Versiunea 5G a telefonului se va vinde pentru doar 599 de euro (sau în jur de 680 dolari), ceea ce este mult mai ieftin decât ne așteptam ca multe din primele telefoane de 5G să coste.
 
3. LG V50 ThinQ

Telefonul are un ecran OLED de 6,4 inci și un sistem cu trei camere din spate, despre care compania a declarat că a proiectat pentru crearea de conținut într-o rețea de mare viteză. În loc de un dispozitiv pliabil, LG a lansat un accesoriu numit G8 ThinQ care poate fi atașat smartphone-ului pentru a crea două ecrane. 

 

Este departe de a fi perfect, pentru că are o balama mare în mijloc, dar poate fi folosit ca un ecran pentru e-mail cu o tastatură pe partea cealaltă, sau poate fi transformat într-un controler de jocuri. Nu este la fel de revoluționar ca un ecran pliabil, dar are funcţionalităţile sale.

Compania nu a dezvăluit când va intra dispozitivul în vânzare şi nici prețul său.

4. Nokia 9 PureView

Diferențierea unui smartphone prin performanța camerei a devenit extrem de dificilă în ultima vreme, deoarece telefoanele inteligente sunt acum aproape universal bune când vine vorba de realizarea fotografiilor. Dar HMD, compania care construiește telefoane sub numele Nokia, a dus totul la extrem atunci când a adăugat cele cinci camere pe spatele telefonului.

Noul Nokia 9 are cinci camere pe spate: doi senzori de culoare și trei monocrom. Designerii HMD nu au vrut să facă un aranjament plictisitor tip coloană și au organizat cele 5 camere, împreună cu senzorul lor de bliț și adâncime, într-o formă circulară unică.

Nokia 9 PureView permite realizarea imaginilor în format RAW „DNG” necomprimat și, prin parteneriatul cu Adobe Photoshop Lightroom, permite editarea fotografiilor direct pe dispozitiv.

Nokia 9 PureView va fi disponibil începând cu finalul lunii martie, inclusiv în România, pe culoarea midnight blue, la prețul recomandat de 2.799 Lei.

5. Energizer P18K Pop

Avenir Telecom, compania care comercializează telefoane sub brandul Energizer, a prezentat mult-așteptatul său model Power Max P18K Pop. Acest smartphone unic încorporează cinci camere, un ecran mare de 6,2 inci Full HD+ și o baterie de 18.000 mAh, cea mai mare puternică baterie văzută vreodată într-un smartphone.

Smartphone-ul rezistă până la 90 de ore de convorbiri, 100 de ore de muzică și vizionarea în jur de două zile de clipuri video la o singură încărcare a bateriei. În modul de așteptare, bateria durează până la 50 de zile, fiind ideală pentru călătorii lungi în care accesul la energie poate fi limitat. Iar când este necesară o încărcare completă, utilizatorii își pot reîncărca rapid dispozitivul datorită funcției de încărcare rapidă, utilizând portul USB-C de nouă generație.

Telefonul oferă 6 GB de memorie RAM și 128 GB de spațiu de stocare pentru a permite utilizatorilor să treacă ușor de la aplicație la aplicație și să stocheze mii de fișiere multimedia la preţul de 600 de euro. 

Te-ar mai putea interesa și
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului de digitalizare, anunță un comunicat de presă. Producătorul de......
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
Marile companii din industria tutunului salută propunerea de taxare echitabilă a tuturor categoriilor de produse cu nicotină
BAT și Philip Morris România salută decizia Ministerului de Finanțe de a face public proiectul de Ordonanță de Urgență ...
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig ...
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...