Cele mai frecvente greşeli pentru care angajatorii resping CV-urile candidaţilor

Fotografiile din vacanţă sau de la petreceri, ataşate CV-ului, greşelile gramaticale în redactarea CV-ului sau redactarea standardizată, impersonală a CV-ului sunt câteva dintre greşelile care vă asigură ratarea locului de muncă pentru care aţi aplicat.
Cristina Şomănescu - lun, 01 apr. 2013, 21:08
Cele mai frecvente greşeli pentru care angajatorii resping CV-urile candidaţilor

Greşelile gramaticale, incoerenţa în discurs, fotografiile nepotrivite se numără printre cele mai frecvente greşeli pe care recrutorii le găsesc în CV-urile candidaţilor şi pentru care resping definitiv şi încă din prima etapă a procesului de recrutare candidaturile celor care vor un loc de muncă.

Cele mai frecvente greşeli întâlnite în CV-uri şi care determină, din start, un răspuns negativ din partea angajatorilor sunt: greşelile gramaticale (candidaţii care nu scriu corect în limba română), incoerenţe atât de discurs, cât şi de evoluţie în carieră (candidaţi care au avut o poziţie de general manager apoi au „devenit” asistent marketing, candidaţi interesaţi de o poziţie de vânzări, dar care îşi doresc un „job de birou” şi nu au disponibilitate la deplasări), pozele „ciudate” într-un CV (pe plajă, în rochii de seară, etc.), lipsa oricăror obiective de carieră coerente, schimbările foarte dese de joburi (la câteva luni). Aceastea sunt în mare parte elementele care determină un feedback negativ şi respingerea candidaturii înainte de demararea efectivă a procesului de recrutare”, a explicat pentru Economica.net Raluca Elgyar, senior HR consultant la Adecco România, jucător mare din piaţa românească de recrutare.

Candidaţii în căutarea unui loc de muncă trebuie să ataşeze CV-ului o fotografie într-o ţinută profesională.
Iată, punctual, cum trebuie să fie fotografia care creşte şansele de angajare ale candidaţilor, în căutarea unui loc de muncă.

Fotografia trebuie să fie de business. O fotografie care să arate candidatul aşa cum vine el la interviu: cu cămaşă, sacou, cu faţa spre cameră, serios sau cu un uşor zâmbet (dar nu vorbim de zâmbet de vacanţă), fără ochelari de soare pe faţă sau pe cap, nu în maiou sau cu umerii goi”, a explicat pentru ECONOMICA.NET Raluca Elgyar, senior HR consultant la Adecco România.

Lipsa unor obiective de carieră coerente şi schimbările dese de joburi se numără printre cele mai întâlnite greşeli în CV-urile celor care vor să se angajeze, adaugă Raluca Elgyar.

Concret, cum trebuie să redactaţi corect rubrica de obiective de carieră din CV

„Cel mai important este ca atunci când completează rubrica (n.red. de obiective de carieră), aceasta să aibă relevanţă pentru jobul pentru care aplică. Chiar şi abilităţile trebuie să aibă relevanţă pentru job. De exemplu, un job în vânzări necesită mobilitate, abilităţi de negociere, de comunicare. Unui job de contabil nu îi sunt necesare calităţi de negociator”, ne-a mai explicat Raluca Elgyar.

Personalizaţi-vă CV-ul la fiecare aplicaţie dacă vreţi să vă angajaţi.

„Folosirea cuvintelor care sună bine trebuie evitată, pentru că înseamnă ca acel candidat aplică standard pentru orice post, nu îşi customizează (n.red. personalizează) profilul pentru un job anume”, au conchis specialiştii în recrutare de la Adecco.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...