Cele mai frumoase târguri de Crăciun din apropierea României

Încă din luna noiembrie, în toată Europa, se desfășoară nenumărate târguri de Crăciun, de toate dimensiunile și pentru orice buget. Pentru cei care își fac planuri să plece într-o vacanță sau un city break în următoarea perioadă, dar nu s-au decis încă asupra locației, FlixBus a selectat cele mai frumoase târguri şi pieţe de Crăciun aflate în apropierea României.
Economica.net - mie, 20 nov. 2019, 12:24
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din apropierea României

Târgul de Crăciun din Budapesta – unul dintre cele mai spectaculoase din Europa Budapesta este una dintre cele mai colorate și însuflețite capitale europene, mai ales în perioada sărbătorilor. În plu, aici se află unul dintre cele mai spectaculoase și apreciate târguri de Crăciun din Europa. Potrivit publicației European Best Destinations, târgul din fața Bazilicii Sfântul Ștefan se află în top 3 cele mai frumoase târguri europene, după cele organizate în Tallinn și Strasbourg. Târgul de Crăciun de la Bazilica Sfântul Ștefan își deschide porțile vizitatorilor începând cu 22 noiembrie până pe 1 ianuarie 2020. Spiritul Crăciunului pornește din fața Bazilicii Sf. Ștefan, odată cu startul târgului de sezon care adună cadouri încântătoare, activități de sezon și mâncăruri delicioase, atât ungurești, cât și din bucătăria internațională. În această perioadă, Budapesta este decorată cu milioane de luminițe colorate începând de la Podul cu Lanțuri, Palatul Parlamentului, Piața Eroilor și până la Castelul Buda.

Târgul de Crăciun din Szeged – o alegere plină de farmec Una dintre destinațiile de weekend aflate la îndemâna locuitorilor din vestul țării este Szeged. Frumosul oraș din sudul Ungariei găzduiește un târg de Crăciun plin de farmec. Magia sărbătorilor se regăsește la fiecare dintre standurile comercianților și transformă întreg orașul. Târgul de Crăciun de la Szeged, cunoscut sub numele de Dom Teri Advent, își deschide porțile la sfârșitul lunii noiembrie, mai exact în ziua de 24, si le închide cu o zi înainte de Crăciun, pe 24 decembrie.

Târgul de Crăciun din Sofia – în capitala vecinilor bulgari, Târgul de la Sofia este o altă opțiune pentru a te bucura de sărbătorile de iarnă. Aceasta este una dintre destinațiile mai noi aflate pe radarul vizitatorilor de târguri de Crăciun, dar datorită îmbinării specificului bulgar cu cel german, devine rapid o destinație de neratat pentru cei care vor să intre în atmosfera festivă. Cunoscut sub numele de „Weihnachtsmarkt Sofia”, acesta seamănă cu un târg tipic german și își va deschide porțile vizitatorilor pe 22 noiembrie. Cârnați de toate sortimentele, varză călită, cartofi preparați la cuptor, pretzel, diverse dulciuri cu migdale în compoziție, târgul de Crăciun din Sofia te va aduce cu siguranță mai aproape de Germania.

Căsuțe de lemn cu reclame în limba germană, mâncare tipic germană, chiar și bere germană, toate aceste pot fi încercate în Grădina Publică din centrul Sofiei, lângă piața Alexander Battenberg. Pe lângă bunătățile de inspirație germană, poți încerca o băutură specific bulgărească, greyana rakya, similară cu țuica fiartă. Poți cumpără produse cosmetice pe bază de ulei de trandafir, pentru prietenii iubitori de beauty.

Târgul de Crăciun din Veliko Târnovo – în fiecare an, parcul Marno Pole din Veliko Târnovo se transformă într-o locație festivă cu luminițe, căsuțe de lemn, decorațiuni artizanale, dulciuri tradiționale, vin fiert și multe alte surprize. Târgul se va deschide pe 29 noiembrie și va putea fi vizitat până pe 31 decembrie. Acesta va găzdui toate atracțiile și evenimentele din oraș – scena pentru concerte și sărbători de Crăciun, cabana lui Moș Crăciun, unde toți copiii pot scrie și trimite scrisori Moșului, diverse atracții pentru copii și animație. O altă parte a târgului va fi dedicată celor care doresc să încerce diverse delicatese, dulciuri, figurine de turtă de turtă sau să se încălzească cu vin fiert și alte preparate tradiționale. Orașul bulgar Veliko Târnovo, care se află la numai 180 de kilometri de București.

FlixBus oferă cea mai mare rețea de autocare interurbane din Europa, cu 350.000 de curse zilnice către 2.000 de destinații din 30 de țări. Fondat și lansat în Germania de trei antreprenori tineri, Jochen Engert, André Schwämmlein și Daniel Krauss, start-up-ul are birouri în Berlin, München, Paris, Zagreb, Milano și Stockholm. În 2018, FlixBus a transportat 45 de milioane de pasageri.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Număr record de infectări cu SARS-CoV-2 în Slovacia
Număr record de infectări cu SARS-CoV-2 în Slovacia
Slovacia a raportat vineri cel mai mare număr de infectări zilnice cu noul coronavirus de la începutul pandemiei de COVID-19, ...
România va trebui să aloce anual 2% din PIB pentru cofinanțarea proiectelor de infrastructură – proiect MTI
România va trebui să aloce anual 2% din PIB pentru cofinanțarea proiectelor de infrastructură – proiect MTI
România va trebui să aloce anual, în următorii 10 ani, aproximativ 2% din PIB reprezentând contribuţia financiară ...
Ce promoții la carburanți găsiți în această perioadă în benzinării
Ce promoții la carburanți găsiți în această perioadă în benzinării
Pe fondul prețurilor în creștere ale carburanților, reducerile oferite de marile lanțuri de benzinării pot aduce o ...