1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

News

Cele mai ieftine destinaţii româneşti în toamna lui 2019

Un raport al momondo.ro sugerează că Bușteni, Sovata și Sighișoara sunt localitățile cu cele mai ieftine opțiuni de cazare din România, având valori medii pentru o noapte într-un hotel de 3 stele în timpul lunilor de toamnă de 27 euro, 29 euro și, respectiv, 34 euro. mai jos puteţi vedea un top 10 al celor mai căutate destinaţii în acest sezon.

21 sep, 2019 | ECONOMICA.net

Chiar dacă apa mării îi atrage doar pe curajoși acum, frumusețea unui răsărit nu poate fi pusă la îndoială și nici plimbările pe mal nu sunt tocmai de evitat. În plus, lipsa aglomerației face litoralul să pară cu totul diferit de locul văzut cu doar câteva luni în urmă, atracțiile sezoniere nemaifiind nici ele la îndemână.

Locațiile cu opțiuni ieftine de cazare în timpul lunilor de toamnă sunt Eforie Nord, Neptun și Constanța, iar valorile medii ale tarifelor pentru o noapte într-un hotel de 3 stele pentru lunile septembrie - noiembrie sunt 30 euro, 32 euro, respectiv 36 euro.

City Break în România

Una dintre noile tendințe ale călătorilor din țara noastră este redescoperirea orașelor istorice și vizitarea obiectivelor turistice locale, degustarea preparatelor specifice zonei și interacțiunea cu localnicii. Evenimentele culturale sau sportive aduc numeroși vizitatori, iar sezonul de toamnă este bogat în astfel de atracții.

Pe lângă orașele amintite mai sus, cele mai mici prețuri medii pentru cazare se regăsesc în Timișoara, Sibiu sau Iași, având valorile pentru o noapte în hoteluri de 3 stele de 37 euro, 38 euro,și, respectiv, 39 euro.

Cele mai căutate destinații de toamnă din România

În continuare orașele mari (Cluj-Napoca și București) sunt în topul căutărilor, cel mai probabil fiind ajutate și de prezența aeroporturilor internaționale, alături de Băile Tușnad, cea mai scumpă locație din România privind cazarea în lunile de toamnă în hoteluri de 3 stele: aici media unei nopți de cazare este de 60 euro. Clasamentul este completat de Băile Felix, unde media este de 42 euro și Iași.

Cele mai căutate 10 destinații pentru toamna 2019

Prețul mediu al unei nopți de cazare

1. Cluj Napoca

42  euro

2. București

40  euro

3. Băile Tușnad

60 euro

4. Băile Felix

42 euro

5. Iași

39 euro

6. Sibiu

38 euro

7. Brașov

43 euro

8. Mamaia

50 euro

9. Băile Olănești

49 euro

10. Predeal

40 euro

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO