Cele mai ieftine locuinţe scoase la vânzare în România

5.139,5 lei (1.100 de euro) costă cea mai ieftină casă scoasă la vânzare în România. Aceasta se află în Vaslui, și chiar dacă nu prea poate fi utilizată, are 8.000 mp de teren și 1.500 mp de viță de vie. De altfel, toate cele mai ieftine cinci case de pe piață sunt în zone destul de greu accesibile, majoritatea au nevoie de investiții masive pentru a putea fi locuite, dar reprezintă o oportunitate pentru cei care vor să scape de tumultul și aglomerația orașelor.
Răzvan Zamfir - Dum, 14 iul. 2019, 14:59
Cele mai ieftine locuinţe scoase la vânzare în România

A doua cea mai ieftină la vânzare pe OLX este situată în Maramureș, în satul Lazu Baciului. Prețul de vânzare afișat e de 2.300 de euro, circa 10.871 de lei. Vânzătorul nu pomenește nimic despre terenul aferent dacă acesta există. 

Tot cu circa 10.000 de lei este pusă la vânzare o altă casă nelocuibilă, aflată în comuna Pojoceni, la 25 de kilometri de Târgu Jiu și la trei kilometri de Târgu Cărbunești. Dincolo de faptul că se află aproape de oraș, proprietatea are avantajul unui teren de 1.000 mp.

În jur de 11.000 de lei se cer pe o casă bătrânească din comuna Pietroșani, județul Teleorman, care include un teren de 4.048 mp. Proprietatea e dotată cu energie electrică, e nemobilată și neutilată și necesită, evident, demolare și construcție uneia noi sau multiple și costisitoare reparații.

În fine, în județul Cluj, comuna Ilianda, satul Rogna este de vânzare o casă veche cu 700 mp de teren. Casa necesită reparații, deși proprietarul susține că poate fi locuită și solicită 11.817 de lei ca preț de vânzare.

Cele mai ieftine apartamente

Surprinzător sau nu, prețurile celor mai ieftine apartamente sunt aproximativ asemănătoare, între 8.000-9.000 de euro și 15.000 de euro, cu excepțiile numite Cluj-Napoca și Timișoara unde prețurile sunt în jurul a 20.000 de euro.

Cel mai ieftin apartament din București e o garsonieră in Ferentari, scoasă la vânzare cu 7.500 euro și are o suprafață de 16 mp, iar o altă garsonieră din Rahova e pusă la vânzare pe imobiliare.ro cu 12.000 de euro.

În Cluj-Napoca, în schimb, cea mai ieftină garsonieră e scoasă la vânzare cu 18.500 de euro, dar are doar 11 mp.  Cea mai ieftină garsonieră din Timișoara e amplasată în zona UMT, are 16 mp și e scoasă la vânzare cu 21.000 de euro. 

În Brașov, cea mai ieftină garsonieră, din zona Florilor, e scoasă la vânzare cu 9.000 de euro și are o suprafață de doar 10 mp. În Iași, o garsonieră din zona Podu de Piatră costă 12.000 de euro.

De ce trebuie ținut cont

Cei interesați trebuie să țină cont de faptul că, în ceea ce privește casele, aceste potențiale chilipiruri, au costuri suplimentare destul de mari. Avantajul evident e terenul cu care adesea vine casa, dar trebuie luat în calcul că de cele mai multe ori aceste proprietați nu au utilitați, doar energia electrică prezenta aproape peste tot fiind una dintre constante. În schimb, accesul la gaze, apă curentă sau canalizare sunt cel puțin delicate.

Apartamentele ieftine, în schimb, sunt situate de multe ori în zone nepotrivite sau în blocuri avariate, iar suprafețele locuibile sunt mici spre foarte mici.

Te-ar mai putea interesa și
Clotilde Armand anunță că DNA a deschis un nou dosar care vizează administrația condusă de Dan Tudorache
Clotilde Armand anunță că DNA a deschis un nou dosar care vizează administrația condusă de Dan Tudorache
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat sâmbătă că Direcția Națională Anticorupție a deschis un nou dosar în care cercetează activitatea predecesorului său, social democratul......
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele 24 de ore
Valul patru devine din ce în ce mai puternic: 5.388 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și 97 de decese în ultimele ...
Un număr de 5.388 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
Filarmonica din New York își reia concertele după un an și jumătate de pauză
După ce a stat cu porţile închise timp de 556 de zile din cauza pandemiei de coronavirus, Orchestra Filarmonică din New ...
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Orban: Probabil că luni vom convoca BPR pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că Birourile permanente reunite ale Parlamentului vor fi convocate, cel mai probabil ...